image

Apeldoorner verdacht van misbruik inloggegevens ex-werkgever

dinsdag 10 april 2018, 14:32 door Redactie, 6 reacties

De politie heeft een 26-jarige man uit Apeldoorn alsmede vijf andere personen aangehouden op verdenking van oplichting en cybercrime. De Apeldoorner, die hoofdverdachte is, zou uit naam van zijn voormalige werkgever, een bedrijf in Amersfoort, voor 350.000 euro aan goederen hebben gekocht.

De man zou zich met een verduisterde laptop op illegale wijze toegang hebben verschaft tot het bedrijfsnetwerk en bedrijfsapplicaties. Met inloggegevens van anderen zou hij op naam van het bedrijf allerlei goederen hebben aangeschaft, zoals apparatuur en VVV-bonnen. Deze spullen werden op verschillende adressen bezorgd en vervolgens te koop aangeboden op het internet.

Nadat het bedrijf de fraude ontdekte werd de politie ingeschakeld. Hierop startte de recherche in december een onderzoek. Door samen te werken met PostNL kon de politie een bestelde lading onderscheppen en de ontvanger aanhouden. Het ging om een 41-jarige man uit Stroe. Naar mate het onderzoek vorderde kwam ook de 26-jarige hoofdverdachte in beeld. Hij werd eind maart aangehouden samen met een 29-jarige man uit Apeldoorn die ervan wordt verdacht te hebben geholpen bij de oplichting.

Tijdens huiszoekingen in Apeldoorn nam de politie een grote hoeveelheid VVV-bonnen, een auto, contant geld en bitcoins in beslag. In een garagebox in Apeldoorn werd een deel van de buit teruggevonden. De week na deze actie hield de politie nog drie verdachten aan. Het ging om een 61-jarige man uit Soest die goederen van de Apeldoorner zou hebben doorverkocht op internet, alsmede twee mannen van 34 en 52 jaar uit Apeldoorn die als katvanger voor de hoofdverdachte zouden hebben gefungeerd.

Reacties (6)
10-04-2018, 17:02 door karma4
Ik zien een sleepnet want meerdere huiszoekingen en schending van de privacy van een slimme ondernermer /sarcasm
10-04-2018, 18:51 door Anoniem
Tijdens een huiszoeking; bitcoins in beslag nemen, dat is knap.
De politie heeft blijkbaar leren toveren.
Nu wordt het pas echt gevaarlijk in nederland.
10-04-2018, 18:52 door [Account Verwijderd]
Bitcoins gevonden? Da's knap!
11-04-2018, 07:11 door Anoniem
Wat een enorm flauwe opmerkingen mensen.
Het zal jezelf maar overkomen,naar de politie gegaan en dan te horen krijgen “ ja meneer dit mogen we niet onderzoeken” “ doe het zelf maar”
11-04-2018, 07:27 door Anoniem
Door iCQ: Bitcoins gevonden? Da's knap!

Ooit van cold wallets gehoord?
11-04-2018, 17:01 door Anoniem
Quote: "een verduisterde laptop",.... juist ja...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.