image

Facebook gaat meldingen over datamisbruik financieel belonen

woensdag 11 april 2018, 10:37 door Redactie, 1 reacties

Facebook gaat mensen die meldingen over datamisbruik door apps rapporteren financieel belonen, zo heeft de sociale netwerksite aangekondigd. Het gaat dan om apps die de gegevens van gebruikers verzamelen en doorgeven of verkopen aan een derde partij, of de gegevens voor scams of politieke invloed gebruiken. De beloning die Facebook uitkeert zal afhankelijk zijn van de ernst van de melding.

Volgens Facebook zit er geen limiet aan de maximale beloning, maar als voorbeeld wordt gewezen naar bugmeldingen die 40.000 dollar opleverden. Facebook heeft al jaren een programma dat onderzoekers en hackers beloont voor het melden van kwetsbaarheden in de diensten en apps van de website. Wanneer inderdaad blijkt dat er sprake is van "datamisbruik" zal de app worden verwijderd en zegt Facebook dat het wanneer nodig juridische stappen zal nemen tegen het bedrijf dat de data koopt of verkoopt. Ook zal het alle door de app in kwestie getroffen gebruikers waarschuwen. Om in aanmerking voor een beloning te komen moet het datalek op minimaal 10.000 gebruikers betrekking hebben.

Reacties (1)
12-04-2018, 14:37 door Anoniem
Hebben ze het account van de Cambridge Analytica whistleblower alweer geactiveerd ? Indien dat niet het geval is, zegt het veel over de oprechtheid van FB bij de ''interesse'' in data misbruik. Deze whistleblower werd immers ''beloond'' met een schop onder zijn hol, en is niet langer welkom bij FB.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.