image

OM eist 20 maanden cel voor hacken accounts BN'ers

woensdag 2 mei 2018, 16:39 door Redactie, 2 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft 20 maanden cel geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, tegen een man die wordt verdacht van het hacken van online accounts van bekende Nederlanders. Het gaat om een 25-jarige man uit Houten die heeft bekend dat hij tussen juli en december vorig jaar heeft gezocht naar online accounts van bekende Nederlanders en hun inloggegevens.

Via één van de gehackte accounts verstuurde hij chatberichten en deed zich daarbij voor als degene waarvan hij het account had gehackt. Op deze manier wist hij het nummer van een andere bekende Nederlander te krijgen, aldus het OM. De vermeende hacker zou vanaf zijn eigen ip-adres op de accounts van zijn slachtoffers hebben ingelogd.

Eind 2016 werd hij al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van acht maanden voor stalking en identiteitsfraude, met een proeftijd van 2 jaar. Omdat de man wordt verdacht van nieuwe strafbare feiten heeft het OM ook gevraagd om de voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden uit te voeren. De rechtbank doet op 16 mei uitspraak. Onlangs arresteerde de politie een 33-jarige man uit Almere op verdenking van het hacken van 188 iCloud- en Google-accounts van vrouwen, waaronder ook enkele bekende Nederlanders.

Reacties (2)
02-05-2018, 16:42 door Anoniem
"De vermeende hacker zou vanaf zijn eigen ip-adres op de accounts van zijn slachtoffers hebben ingelogd."

Dat was dus geen hacker maar een kluns.

G.
02-05-2018, 18:57 door karma4
Door Anoniem: "De vermeende hacker zou vanaf zijn eigen ip-adres op de accounts van zijn slachtoffers hebben ingelogd."
Dat was dus geen hacker maar een kluns.
G.
Dat wordt de eerste jaren geen VOG en geen belangstelling voor hacker kwaliteiten vanuit een ICT verwerker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.