image

Duitsland eist meer privacywaarborgen van Facebook

donderdag 3 mei 2018, 17:24 door Redactie, 0 reacties

De Duitse minister van Justitie heeft Facebook om meer privacywaarborgen gevraagd. Minister Katarina Barley stuurde de sociale netwerksite een brief waarin ze opriep tot transparantie en dat gebruikers meer controle moeten hebben. Volges Barley, die zelf ook op de sociale netwerksite actief is, is het dataschandaal dat miljoenen Facebook-gebruikers heeft getroffen onacceptabel.

Ook riep de minister Facebook op om "privacy by default" de standaardinstellingen te maken en maatregelen door te voeren die gebruikers moeten beschermen tegen misbruik door derde partijen, zoals Cambridge Analytica. Dat meldt persbureau Reuters op basis van het Duitse krantennetwerk RND. Gisteren liet Barley tegenover WR weten dat de oplossing niet ligt in het opheffen van Facebook-accounts, maar dat er regels moeten komen om gebruikers te beschermen. Ze noemde daarbij onder andere de aankomende nieuwe Europese privacywetgeving.

Misbruik door Facebook-medewerkers

Dinsdag besloot Facebook een medewerker te ontslaan omdat die zijn positie zou hebben misbruikt om vrouwen te stalken. Nu vertellen verschillende ex-medewerkers tegenover Vice Magazine dat er meer mensen bij de sociale netwerksite om deze reden zijn ontslagen. Het gaat onder andere om het stalken van exen, aldus de medewerkers die niet bij naam genoemd wilden worden. Facebook zou wel maatregelen hebben geïmplementeerd om datamisbruik door medewerkers tegen te gaan. De sociale netwerksite wilde geen details over de incidenten geven of hoeveel medewerkers toegang tot gevoelige data hebben.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.