image

OM eist taakstraf voor deelname aan ddos-groep Lizard Squad

vrijdag 4 mei 2018, 09:48 door Redactie, 2 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren een taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie geëist tegen een 21-jarige Leidenaar. De man zou lid van de ddos-groep Lizard Squad zijn geweest. De groep voerde ddos-aanvallen uit, pleegde geautomatiseerde dreigtelefoontjes en hield zich bezig met het verkrijgen van gestolen creditcardgegevens.

Volgens het OM zorgde de Leidenaar dat de ddos-dienst van Lizard Squad bereikbaar was en vragen van 'klanten' werden beantwoord. Verder zou hij gedurende enige weken het betalingsverkeer van de ddos-dienst hebben verzorgd en daaraan een klein bedrag hebben verdiend. Ook stelde de officier van justitie dat de Leidenaar zich bezighield met het verschaffen van gestolen creditcardgegevens.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de verdachte een werkstraf van 200 uur, plus een voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden. Ook moet hij twee jaar onder begeleiding van de reclassering blijven. De Leidenaar, die in 2016 door de FBI werd aangeklaagd, was 18 en 19 toen hij de vermeende delicten zou hebben gepleegd. Daarom werd de zaak volgens het adolescentenstrafrecht behandeld.

Reacties (2)
05-05-2018, 01:40 door Anoniem
Rekt
07-05-2018, 11:30 door Anoniem
Blijkbaar is deze Leidenaar een zeer intelligent persoon, die jammergenoeg zijn talenten verspild aan de zijde van de "Dark Force". Ik ben benieuwd wat de taakstraf inhoudt, 200 uren, onder toezicht, voor pentesten lijkt mij een prima idee (er komt wel veel zaken/regels bij kijken). Juist zulke jonge mensen zouden een speciale traject moeten krijgen om aan de 'goede zijde' te komen, maar blijkbaar is dat lastig. We gaan het zien..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.