image

Verdachte opgepakt voor bankfraude via Android-malware

donderdag 24 mei 2018, 16:07 door Redactie, 1 reacties

De Russische autoriteiten hebben een 32-jarige man opgepakt op verdenking van bankfraude via Android-malware. De man zou onderdeel van een bende hebben uitgemaakt die via spamberichten de Android-malware verspreidde. De app deed zich voor als een programma om bankrekeningen mee te beheren.

In werkelijkheid werden bank- en inloggegevens naar de criminelen gestuurd. Daarnaast onderschepte de malware bevestigingscodes voor het uitvoeren van banktransacties die via sms werden verstuurd. Op het hoogtepunt werd er met de Android-malware 1500 tot 8000 dollar per dag van bankrekeningen gestolen. De 32-jarige man zou verantwoordelijk zijn voor het overmaken van het geld van de bankrekeningen van slachtoffers naar rekeningen van de aanvallers. Tijdens de aanhouding van de verdachte werden verschillende simkaarten en frauduleuze bankkaarten gevonden die voor de bankfraude waren gebruikt, zo meldt securitybedrijf Group-IB dat bij de operatie betrokken was.

Reacties (1)
25-05-2018, 02:37 door Anoniem
Dus feitelijk heeft men niks, de mule heeft geen geld meer om te plukken en zal als het even kan niks over de baas vertellen. Doe je dat wel dan ben in RU vrij snel verdwenen of heb je opeens zelfmoord gepleegd in je cel. Alleen wat PR voor Groub-IB (welke ook al meerdere malen bedreigd zijn en daarom waarschijnlijk niet achter de echt grote jongens aan gaan)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.