image

Data 26 miljoen gebruikers ticketaanbieder Ticketfly gestolen

zondag 3 juni 2018, 10:31 door Redactie, 5 reacties

Bij een hack van de Amerikaanse ticketaanbieder Ticketfly zijn de gegevens van meer dan 26 miljoen gebruikers gestolen en online gezet. Het gaat om e-mailadressen, namen, telefoonnummers en adresgegevens. Deze week besloot Ticketfly de eigen website offline te halen nadat die was gehackt.

Op de frontpage van Ticketfly.com verscheen een afbeelding van Guy Fawkes en een tekst van de aanvaller. "De aanvaller zou naar verluidt losgeld hebben geëist voor het delen van de details over de kwetsbaarheid met Ticketfly, maar kreeg geen antwoord en plaatste vervolgens de gestolen data op een publiek beschikbare locatie", zo meldt beveiligingsonderzoeker Troy Hunt op de website Have I Been Pwned.

Ticketfly laat in een reactie weten dat het voor evenementen die een door Ticketfly aangeboden website gebruiken bezig is met het uitrollen van een veilige oplossing. "We hebben een veilige, niet op WordPress-gebaseerde website voor je domein gemaakt en je website zou ergens vandaag online moeten verschijnen." Ticketfly.com en de Ticketfly iOS-app zijn nog steeds offline. De ticketaanbieder heeft nog niet laten weten hoe de aanvaller wist binnen te dringen. Ticketfly werd vorig jaar voor 200 miljoen dollar door ticketplatform Eventbrite overgenomen.

Reacties (5)
03-06-2018, 12:55 door Anoniem
Waarom draaide die website überhaupt op WordPress.
Dat is gewoon vragen om problemen
03-06-2018, 14:09 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom draaide die website überhaupt op WordPress.
Dat is gewoon vragen om problemen
Goedkoop, makkelijk en legaal. Wat er met de data gebeurt, dat is niet hun probleem, dat wordt aan de politie overgelaten.
03-06-2018, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom draaide die website überhaupt op WordPress.
Dat is gewoon vragen om problemen
Nee hoor. Men moet gewoon updaten. Dat is alles.
03-06-2018, 23:37 door Anoniem
Updaten? Dat doet dat IT mannetje (die voor een hongerloontje werkt) toch die we af en toe inhuren als we m nodig hebben?

Ik vraag me af wat the board of directors van Eventbrite nu denkt: " We hebben 200 miljoen geinvesteerd in ticketlfly, er is data van 26 miljoen gebruikers uitgelekt, dit kost ons reputatie en imago en kost waarschijnlijk geld om boetes te betalen vanwege het lekken van persoonsgegevens en kost ons uren om de gebruikers te informeren hierover. Bottomline brengt het ons op:...........eh.eh....reken reken.......niks." Oei was toch niet zo een goede investering als we dachten.....
Achja geen probleem we treden wel af en gaan bij ander bedrijf weer aan de slag :) Opgelost!
04-06-2018, 10:48 door Anoniem
Hackon!

Niet dat het wat betekent, dus weten we al na drie woorden dat deze berichtgeving net zo goed betekenisloos en daarmee vrijwel zinloos is. Tijdverspilling voor de lezer, bezigheidstherapie voor de Redactie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.