image

Apple test iOS-feature die Lightning-poort na 1 uur uitschakelt

dinsdag 5 juni 2018, 10:54 door Redactie, 5 reacties

Apple heeft aan een testversie van iOS 12 een veelbesproken feature toegevoegd die moet voorkomen dat politie en opsporingsdiensten iPhones kunnen ontgrendelen. De feature wordt USB Restricted Mode genoemd en zorgt ervoor dat iOS bijhoudt wanneer het toestel voor de laatste keer is ontgrendeld of op een computer of andere accessoire is aangesloten.

Wanneer er een bepaalde tijd sinds één van deze gebeurtenissen is verstreken schakelt iOS de Lightning-poort uit. Op dat moment is de poort alleen nog te gebruiken voor het opladen van het toestel. De feature was al aanwezig in testversies van iOS 11.3 en 11.4, maar verscheen niet in de uiteindelijke versie van het besturingssysteem. Nu meldt Vice Magazine dat de feature ook in de bètaversie van iOS 12 aanwezig is.

Een groot verschil met de vorige testversies is de tijdslimiet. In de bètaversie van iOS 11.3 en 11.4 werd er een periode van 7 dagen gehanteerd voordat de Lightning-poort werd uitgeschakeld. In de testversie van iOS 12 is dat naar 1 uur teruggebracht. Volgens onderzoeker Ryan Duff maakt dat de tools die de Amerikaanse politie nu gebruikt om iPhones te ontgrendelen zo goed als onbruikbaar. Nadat er een iPhone is verkregen heeft men namelijk nog maar maximaal 60 minuten om een gerechtelijk bevel te verkrijgen en de iPhone-unlocker in te zetten.

Reacties (5)
05-06-2018, 10:58 door Anoniem
Kat en muis? Ze nu de 60 min geven, als ze snel genoeg worden de timer gewoon verkorten tot op een gegeven moment altijd unlock nodig is? Opzich vanuit privacy standpunt een goede zaak, maar als iemand daadwerkelijk crimineel is, dan kan het van belang zijn voor de veiligheid om hem te unlocken.
05-06-2018, 11:00 door Anoniem
Voor wie nu nog roept dat Apple naar de pijpen van de overheidsdiensten danst moet zit toch nog eens achter zijn oren krabben.
05-06-2018, 11:07 door Anoniem
We zijn zo geindoctrineerd door propeganda, dat zelf security.nl het kwakkeloos overneemt.
Apple brengt een feature die de beveiliging van de telefoon verhoogt, nu er tools in het wild te verkrijgen zijn die het mogelijk maken om de ingebouwde brute force limieten te omzeilen.
Apple brengt geen tools uit om de opsporingsdiensten het moeilijker te maken, maar juist de criminelen in de weg te zitten. Het stelen van telefoons wordt weer een stuk luceratiever als je ze gewoon weer kan kraken, en de activatie bescherming kan uitschakelen zodat ze weer door verkocht kunnen worden
05-06-2018, 16:15 door Anoniem
Door Anoniem: Voor wie nu nog roept dat Apple naar de pijpen van de overheidsdiensten danst moet zit toch nog eens achter zijn oren krabben.

Zoals 11:07 bedoel je?
05-06-2018, 23:33 door Anoniem
Sorry Anoniem 11:07, maar het artikel van Vice waaruit Security.nl quote, geeft toch echt aan dat dit een feature is waar specifiek de Politie niet op zit te wachten. Apple zelf zal het vast wel in het midden laten, en het gewoon een enhancement noemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.