image

74 mensen opgepakt bij internationale operatie tegen ceo-fraude

dinsdag 12 juni 2018, 09:41 door Redactie, 0 reacties

Tijdens een grote internationale operatie tegen ceo-fraude zijn 74 mensen opgepakt. Ook werd er bijna 2,4 miljoen dollar in beslag genomen en 14 miljoen dollar aan frauduleuze transacties teruggedraaid. Bij ceo-fraude worden bedrijven misleid om grote bedragen naar katvangers of de fraudeurs over te maken.

Zo sturen ceo-fraudeurs gespoofte e-mails naar medewerkers van de financiële administratie die van de directeur afkomstig lijken. Ook komt het voor dat de oplichters zich voordoen als een leverancier van het aangevallen bedrijf. Volgens de FBI zijn de criminelen achter ceo-fraude ook verantwoordelijk voor andere vormen van fraude, zoals datingfraude en loterijscams.

Bij de operatie werden 42 mensen in de Verenigde Staten aangehouden en 29 in Nigeria. De overige drie werden in Canada, Mauritius en Polen opgepakt. Ze worden verdacht van witwassen, "wire fraud" en identiteitsdiefstal. Vorige maand liet de FBI nog weten dat ceo-fraude in 2017 voor 675 miljoen dollar schade had gezorgd en begin deze maand meldde Europol de aanhouding van vier personen die via ceo-fraude 18 miljoen euro zouden hebben gestolen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.