image

Achttal opgepakt voor stelen van 15 miljoen dollar via scams

dinsdag 26 juni 2018, 14:28 door Redactie, 1 reacties

Bij een operatie van de Amerikaanse autoriteiten zijn acht mensen opgepakt voor het stelen van zo'n 15 miljoen dollar via allerlei scams, zoals ceo-fraude, voorschotfraude en online datingfraude. In totaal zijn er wegens de scams twaalf mensen aangeklaagd, maar zijn er nog vier voortvluchtig.

Volgens de aanklacht waren de verdachten verantwoordelijk voor het inbreken op de servers en e-mailsystemen van een Amerikaans vastgoedbedrijf. Via onder andere gespoofte e-mailadressen konden de verdachten grote financiële transacties identificeren en werden deze derde partijen gemaild dat ze het geld naar een andere rekening moesten overmaken, zo laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

Naast ceo-fraude worden de twaalf mannen ook verdacht van datingfraude, voorschotfraude en creditcardscams. Volgens de aanklacht zouden ze al sinds 2012 met online fraude bezig zijn. De zaak tegen de nu opgepakte verdachten zal in oktober beginnen. Geld en goederen die de verdachten via de scams wisten te verkrijgen werden via een netwerk van handlangers naar verschillende Afrikaanse landen overgemaakt en verstuurd. Eerder deze maand werden bij een internationale operatie tegen ceo-fraudeurs 74 mensen opgepakt.

Reacties (1)
28-06-2018, 21:25 door Anoniem
laat me eens raden dat zijn weer dezelfde daders maar in een ander jasje. Het gebeurde hier in Eindhoven ook. https://www.emerce.nl/nieuws/hogere-straffen-voor-e-mailfraudeurs
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.