image

Britse politie voert operatie uit tegen afnemers ddos-diensten

woensdag 27 juni 2018, 16:03 door Redactie, 1 reacties

De Britse politie heeft een operatie uitgevoerd tegen afnemers van ddos-diensten waarmee mogelijk duizenden slachtoffers wereldwijd werden gemaakt, zo meldt het National Crime Agency (NCA). De operatie was vooral gericht tegen zware gebruikers van deze diensten.

Ddos-diensten, ook bekend als 'booters' of 'stressers', voeren tegen betaling ddos-aanvallen uit tegen websites. Zodoende kunnen ook personen met weinig technische kennis websites uit de lucht halen. "Dit soort software is vaak verborgen achter een zweem van authenticiteit, waarbij wordt geclaimd dat het een legitieme toepassing heeft om de bestendigheid van servers te testen. In werkelijkheid wordt het door cybercriminelen gebruikt om systemen te 'stressen'. Het is deze 'stress' die voor de verstoring zorgt", aldus het NCA.

Aan de operatie deden verschillende Britse politiekorpsen mee en hebben er meerdere huiszoekingen en arrestaties plaatsgevonden. Daarnaast wordt er ook ingezet op preventiewerk dat vooral op jongeren is gericht. Volgens het NCA kunnen laagdrempelige cybercrimedelicten snel tot ernstigere en complexere vormen van misdaad leiden. Via speciale preventieteams probeert de politie jongeren te bereiken zodat ze zich niet met ernstige cybermisdrijven bezighouden. "We willen dat jongeren weten dat cybercrime tot vervolging kan leiden, hun toekomst kan beïnvloeden en voor verdriet bij hun familie kan zorgen", zo laat het NCA weten.

Reacties (1)
28-06-2018, 16:57 door Anoniem
Heel goed! Gewoon iedereen keihard aanpakken die zo'n "stress test" inkoopt en geen verklaring kan overleggen
van de opdrachtgever. En als het geen aantal-connecties stress test maar gewoon een inkomende data storm is
dan gewoon ALTIJD vervolgen want daarmee wordt niet alleen de opdrachtgever getest maar ook allerlei onschuldige
andere partijen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.