image

Australië start test met eigen variant van DigiD

maandag 2 juli 2018, 13:26 door Redactie, 2 reacties

Australië start in oktober een test met een eigen variant van DigiD, waarmee burgers straks via één account bij alle overheidsdiensten kunnen inloggen. Op dit moment werkt de Australische overheid met meer dan 30 verschillende accounts voor online diensten.

Het systeem dat dit moet veranderen heet "myGovID" en moet onder andere online belastingaangifte mogelijk maken. Op dit moment kunnen Australische burgers hun belastingaangifte al via een formulier online invullen, maar vervolgens moeten ze het formulier printen en naar het lokale postkantoor brengen waar hun identificatie kan worden geverifieerd, voordat de aangifte kan worden ingediend om te worden verwerkt. Het proces neemt een maand beslag. Dit zou straks nog één dag kosten. Ook zal het systeem worden gebruikt voor mensen die in de bijstand zitten of toegang tot hun pensioen of toeslagen proberen te krijgen.

Voor het aanmaken van een myGovID-account is er een foto nodig, die wordt vergeleken met het rijbewijs of paspoort om de identiteit te bevestigen. "Zoals met alles dat de overheid doet zullen privacy en veiligheid centraal staan in de aanpassingen die we zullen maken op weg naar een volledig digitale overheid", zegt minister voor digitale hervorming Michael Keenan. Australië wil in 2025 een "wereldleider" zijn op het gebied van digitale overheid.

Reacties (2)
02-07-2018, 13:31 door Anoniem
Australië wil in 2025 een "wereldleider" zijn op het gebied van digitale overheid.

Goh, dat is een ambitie die politici uitspreken in vrijwel ieder land. Ik zou zeggen, ga eerst je achterstand op andere landen inlopen.... ;)
03-07-2018, 00:47 door Anoniem
Voor het aanmaken van een myGovID-account is er een foto nodig
Gelijk even snuffelen in mijn foto archief naar een foto van de rijke buurman...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.