image

19 miljoen dollar van vastgoedsector gestolen via malafide mails

donderdag 5 juli 2018, 10:54 door Redactie, 0 reacties

De FBI waarschuwt bedrijven in de vastgoedsector voor malafide e-mails, nadat criminelen hiermee in 2016 naar schatting 19 miljoen dollar wisten te stelen. De criminelen maken onder andere gebruik van malware en spearphishing om toegang tot het e-mailaccount van een doelwit te krijgen.

Het kan dan gaan om vastgoedadvocaten, makelaars, bouwbedrijven en kredietverstrekkers. Zodra de aanvallers toegang tot het account hebben wordt er gekeken wanneer er een transactie, aanbetaling of overdracht gepland staat. Vervolgens onderschept de aanvaller communicatie tussen het gehackte slachtoffer en een derde partij en doet zich als het slachtoffer voor. Deze derde partijen krijgen vervolgens een bericht dat het te betalen bedrag naar een andere rekening moet worden overgemaakt.

"Aangezien vastgoedtransacties op regelmatige en terugkerende basis plaatsvinden en meestal gebruikmaken van lang toegepaste processen tussen bekende partijen (bemiddelaars, financiële instellingen, makelaars in onroerend goed, eigendoms- en escrow-bedrijven en advocaten), is het zeer waarschijnlijk dat criminelen zich steeds vaker op deze bedrijven en personen zullen richten", aldus de waarschuwing van de FBI die door Public Intelligence openbaar werd gemaakt.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.