image

Opera lanceert browser met ingebouwde cryptowallet

woensdag 11 juli 2018, 14:51 door Redactie, 0 reacties

Opera heeft een nieuwe browser met een ingebouwde cryptowallet gelanceerd, waarmee het de eerste browserontwikkelaar is die dit aanbiedt. Volgens Opera moet dit het gebruik van cryptovaluta voor mensen vereenvoudigen en voor een toekomstbestendige "Web 3.0 browser" zorgen.

"We denken dat het web van vandaag de interface naar het gedecentraliseerde web van morgen is. Daarom hebben we gekozen om onze browser de kloof te laten dichten", zegt Charles Hamel. Volgens Hamel zijn steeds meer ontwikkelaars geïnteresseerd in het ontwikkelen van apps die van cryptovaluta gebruikmaken en willen ze gedecentraliseerde netwerken voor een deel van hun apps gebruiken.

Opera heeft hierbij gekozen om Ethereum "decentralized apps" te ondersteunen, oftewel Dapps. Gebruikers van Opera kunnen nu van deze Dapps gebruikmaken. De browserontwikkelaar biedt op dit moment alleen support voor Ethereum, maar zegt van plan te zijn om ook andere cryptovaluta en netwerken te ondersteunen. Het is niet alleen mogelijk om geld van de ene naar de andere wallet over te maken, Opera ondersteunt ook online betalingen met cryptovaluta als de webwinkel dit aanbiedt. In dit geval krijgen gebruikers een dialoogvenster te zien waarin om hun handtekening wordt gevraagd. Vervolgens wordt de betaling direct vanuit de browser gesigneerd en verstuurd.

"Hoewel het huidige aanbod van webwinkels dat cryptovaluta accepteert erg beperkt is, denken we dat cryptovalutabetalingen in de nabije toekomst populairder worden, nu cryptowallets eenvoudig te gebruiken en begrijpen worden", merkt Hamel op. Om de privacy van gebruikers te waarborgen moeten die elke website die de wallet wil benaderen hier apart toestemming voor geven. De nieuwe Opera-browser met ingebouwde cryptowallet is op het moment alleen beschikbaar voor Android en alleen op aanvraag. Gebruikers die willen testen moeten eerst een uitnodiging aanvragen. Wanneer de nieuwe browser voor iedereen beschikbaar komt is nog onbekend.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.