image

Pentagon betaalt hackers 80.000 dollar voor bugmeldingen

dinsdag 14 augustus 2018, 11:03 door Redactie, 1 reacties

Het Pentagon is een nieuw "bug bounty" programma gestart waarbij het hackers en onderzoekers beloont voor het melden van kwetsbaarheden in websites en diensten van het Amerikaanse Marinierskorps. Het "Hack the Marine Corps" programma werd tijdens de DefCon-conferentie in Las Vegas gelanceerd.

Tijdens het evenement zochten bijna honderd geselecteerde hackers gedurende negen uur naar kwetsbaarheden, wat uiteindelijk 75 unieke, geldige bugmeldingen opleverde. De hackers ontvingen voor deze bugmeldingen in totaal ruim 80.000 dollar. Het beloningsprogramma wordt nu voortgezet via HackerOne. Dit door Nederlanders opgerichte platform laat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties een beloningsprogramma's voor hackers organiseren en handelt de coördinatie tussen de bugmelder en gehackte partij af.

Het is niet het eerste beloningsprogramma dat het Amerikaanse ministerie van Defensie opzet. Eerder werden al Hack the Pentagon, Hack the Army, Hack the Air Force en Hack the Defense Travel System gelanceerd. Het Hack the Marine Corps-programma loopt tot en met 26 augustus van dit jaar.

Reacties (1)
15-08-2018, 08:40 door Anoniem
80.000 maar?


"Dit door Nederlanders opgerichte platform" wat voor toegevoegde waarde heeft dit aan het artikel?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.