image

Tweetal steelt salaris universiteitsmedewerkers via phishing

dinsdag 14 augustus 2018, 11:27 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-08-2018, 17:14

In de Verenigde Staten zijn twee mannen veroordeeld voor het stelen van het salaris van universiteitsmedewerkers via phishingaanvallen en het plegen van belastingfraude. De mannen stuurden phishingmails naar medewerkers van hoge scholen en universiteiten die naar een phishingsite wezen.

Zodra medewerkers op deze phishingsite hun gebruikersnaam en wachtwoorden invoerden, kon het duo op het universiteitssysteem inloggen en daar de rekeningnummers van de betreffende medewerkers aanpassen. Hierdoor werd het salaris van de medewerkers op een andere rekening gestort. Op deze manier zouden de mannen meer dan 1 miljoen dollar van meer dan 25 hoge scholen en universiteiten in de Verenigde Staten hebben weten te stelen.

Via het universiteitssysteem wisten ze ook toegang tot belastinggegevens van de medewerkers te krijgen. Daarmee werden vervolgens frauduleuze belastingaangiften ingediend voor een bedrag van meer dan 6 miljoen dollar. Het geld lieten de mannen overmaken naar Amerikaanse bankrekeningen waar ze via datingfraude toegang toe hadden gekregen. Eén van de mannen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 3 maanden. De andere man hoort zijn vonnis op 22 oktober, zo laat het Amerikaanse openbaar ministerie weten.

Reacties (1)
14-08-2018, 16:04 door karma4
Uit de link van het artikel "citizen of Nigeria" "Once they had possession of employee logins and passwords,.. " " these bank accounts was acquired through the use of romance scams, .." De Nigeriaanse prins in een zich uitdiende setting.
Waarom enkel login passwords?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.