image

Google waarschuwt Amerikaanse senator voor phishingmails

maandag 27 augustus 2018, 12:33 door Redactie, 4 reacties

Google heeft de Amerikaanse senator Pat Toomey gewaarschuwd voor phishingmails die naar verschillende oude campagne-accounts waren gestuurd. De internetgigant verstuurt maandelijks duizenden waarschuwingen voor aanvallen die volgens Google door een staat zijn uitgevoerd.

In het geval van Toomey waren de phishingmails verstuurd naar e-mailaccounts die sinds de campagne van 2016 niet meer in gebruik waren. Ook het campagnepersoneel dat de accounts beheerde is niet langer werkzaam voor Toomey, zo laat een woordvoerder tegenover de Associated Press weten. Aanvallers wisten in 2016 via een phishingmail toegang tot het e-mailaccount van de Democratische campagneleider John Podesta te krijgen, waarna tienduizenden e-mails op straat kwamen te liggen.

Sinds 2012 laat Google een waarschuwing zien als het vermoedt dat gebruikers het doelwit zijn van door een staat gesponsorde aanvallers. De waarschuwingen worden ook getoond als Google de aanval heeft geblokkeerd. In de waarschuwing wordt advies gegeven wat gebruikers kunnen doen om hun account beter te beveiligen. Google laat niet weten op basis waarvan het de waarschuwingen geeft.

Reacties (4)
27-08-2018, 12:46 door packetguy - Bijgewerkt: 27-08-2018, 12:46
Waarom komt dit type nieuws zoveel naar voren lately? Is google met iets bezig om hun imago te verbeteren?
27-08-2018, 13:01 door Anoniem
Door packetguy: Waarom komt dit type nieuws zoveel naar voren lately? Is google met iets bezig om hun imago te verbeteren?

Je start van een toekomstbeeld waarin de data van je klanten gewoon helemaal van jouw is. Dan zoek je een manier om dat naar het heden te brengen. Alle kleine stappen die je maakt richting dat toekomstbeeld kunnen het toekomstbeeld in de toekomst verdedigen door middel van toegevingen in het verleden. Hoe meer er nu in mail gekeken mag worden, hoe meer dat ook in de toekomst mag.
27-08-2018, 13:19 door Anoniem
@ packetguy,

Allemaal om de toon te zetten voor de midterm verkiezingen. Main stream zit niet zo lekker in hun vel de laatste tijd. Het systeem beingt hier en daar aan de zomen een beetje te rafelen en mensen zien de gaatjes wat te snel zitten. We prikken er af en toe wat te gemakkelijk doorheen. Het publieke verhaaltje en de werkelijkheid lopen ook vaak te ver uiteen om nog geloofwaardig te zijn voor iemand die even nadenkt en niet gelijk schrikt van dat idee.

Het is als met een stuiterbal, je moet 'm steeds tegen de grond gedrukt houden, net als de mensheid tegen de natuurlijke bewegingen in. AI gaat gaten schieten in dit rijk van de demiurg, het rijk van de diverse "religion snakes". Het verhaaltje van de broertjes Wachowski is zo gek nog niet Denk er eens over na, die gnostici en de Albigenzen. Zij werden niet voor niets te vuur en zwaard vervolgd. Geef de demiurg, de heer dezer wereld, een blanco blaadje en hij kan er niets mee. Geef hem iets met tekst en hij kan er van alles van maken. Niet orgineel en creatief, dat AI, wel met allerlei klones, die mee de vrijheid op aarde onderdrukken.

Google is onderdeel van deze demiurg, net als facebook en Amazon en Microsoft en NSA, etc. Zie dat toch eens in.
28-08-2018, 08:22 door Anoniem
De broertjes Wachowski zijn al sinds enige tijd de zusjes Wachowski :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.