image

Adblock Plus introduceert filter tegen anti-adblockers

dinsdag 28 augustus 2018, 14:51 door Redactie, 6 reacties

Er is een nieuwe versie van de populaire adblocker Adblock Plus verschenen die over een filter tegen anti-adblockers beschikt. Volgens Tom Woolford van Eyeo, de ontwikkelaar van Adblock Plus, maken steeds meer websites gebruik van technologie om adblockers te blokkeren.

Via de technologie worden adblockers omzeild en krijgen gebruikers toch advertenties te zien. "Nu het gevecht tegen anti-adblockbedrijven elke dag heftiger wordt, gaat Adblock Plus dit tegen door anti-adblockers uit te schakelen", aldus Woolford. De nieuwste Adblock Plus-versie is voorzien van een "anti-circumvention" filterlijst. Deze lijst detecteert en blokkeert advertenties die juist ontwikkeld zijn om adblockers te omzeilen. Het filter wordt door Adblock Plus zelf beheerd en wordt omschreven als een aanvulling op al bestaande filterlijsten. Adblock Plus versie 3.3 is beschikbaar voor Chrome, Firefox en Opera.

Reacties (6)
28-08-2018, 14:56 door Anoniem
Headline op security.nl voor over drie maanden:

"Adware makers introduceren anti-adblocker-circumvention-circumventing ads"
28-08-2018, 17:14 door Anoniem
Een radardetector detector dus.
28-08-2018, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem: Headline op security.nl voor over drie maanden:

"Adware makers introduceren anti-adblocker-circumvention-circumventing ads"

Als reclame providers en websites een anti-anti-anti-adblocker invoeren, dan moeten Adblocker makers simpelweg een anti-anti-anti-anti-adblocker ontwikkelen.
28-08-2018, 21:57 door Anoniem
Het is wel zo dat als je deze filterlijst installeert, dat security.nl niet meer goed werkt. Hopelijk wordt dit probleem opgelost, want je ziet alleen de cookie melding, de header en de footer. De rest van de pagina wordt voor een of andere rede geblokkeerd.
Dan toch wel netjes dat ze hier een nieuwsbericht aan schenken.
29-08-2018, 08:33 door henkw
Als Adblock die ads nou gewoon laat zien, maar dan verkleind of in een ander window of tabblad, zodat de website denkt dat de ads gewoon zichtbaar zijn, ben je ook van de ads af. Zolang de server maar denkt dat alles normaal is.
29-08-2018, 17:49 door Anoniem
Ik snapte sowieso al niet waarom dat niet vanaf begin op een manier geimplementeerd werd, zodat het niet merkbaar is voor de website. Iets van een modus advertentie rommel niet downloaden en een modus alles gewoon downloaden maar niet tonen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.