image

60 procent Firefox-gebruikers heeft Flash Player geïnstalleerd

dinsdag 28 augustus 2018, 15:40 door Redactie, 0 reacties

Zestig procent van de Firefox-gebruikers heeft Adobe Flash Player geïnstalleerd, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde Firefox Public Data Report. Het rapport bevat informatie over de hardware en add-ons van Firefox-gebruikers, alsmede het aantal actieve gebruikers.

Het aantal jaarlijkse actieve gebruikers is na een lichte piek in november gedaald naar 861 miljoen in augustus van dit jaar. Ook het aantal maandelijkse actieve gebruikers laat een daling zien van 227 miljoen in augustus 2017 naar 256 miljoen deze maand. Verder blijkt dat 35 procent van de Firefox-gebruikers een add-on heeft geïnstalleerd. Het gaat dan met name om Adblock Plus (9,4 procent) en uBlock Origin (3,3 procent). 43 procent van de Firefox-gebruikers werkt met Windows 7, gevolgd door Windows 10 met bijna 38 procent. Ook zijn er nog aardig wat Windows 8.1-gebruikers (7,7 procent).

Mozilla houdt ook het aantal installaties van Adobe Flash Player bij. Op dit moment heeft nog 60 procent van de Firefox-gebruikers Flash Player geïnstalleerd. Een jaar geleden was dat nog 70 procent. Flash Player is al lange tijd een geliefd doelwit van aanvallers. Dit jaar zijn Flash-gebruikers al twee keer het doelwit van zeroday-aanvallen geworden. Hoewel de technologie inmiddels op steeds minder websites wordt gebruikt en Adobe de ondersteuning in 2020 stopt, laten de cijfers van Mozilla zien dat nog altijd veel mensen de software hebben geïnstalleerd en risico lopen om te worden aangevallen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.