image

Vpn-aanbieder Hotspot Shield haalt 295 miljoen dollar op

donderdag 6 september 2018, 13:32 door Redactie, 2 reacties

AnchorFree, aanbieder van de vpn-dienst Hotspot Shield, heeft een investering van 295 miljoen dollar opgehaald. Het geld zal worden gebruikt om het product verder te ontwikkelen, nieuwe klanten aan te trekken en fusies en overnames mogelijk te maken. Hotspot Shield bestaat sinds 2008.

De vpn-dienst claimt 650 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben en zorgt ervoor dat het verkeer van gebruikers via een beveiligde vpn-tunnel loopt. Daardoor kunnen bijvoorbeeld internetproviders niet zien welke websites hun abonnees bezoeken en is het mogelijk om bepaalde websites die in een land worden geblokkeerd toch te bezoeken. Ook biedt een vpn bescherming op een openbaar wifi-netwerk. Hotspot Shield kent een gratis en betaalde versie. Onlangs werd er een vpn-product speciaal voor bedrijven gelanceerd. Het nu opgehaalde bedrag is van verschillende investeringsbedrijven afkomstig.

Reacties (2)
11-03-2019, 11:59 door Petra Noordhuizen
HotSpotShield houdt enkele logs bij (zie bv https://www.vpngids.nl/reviews/hotspot-shield/ ) en is daarom vanuit privacy oogpunt niet de beste VPN provider om te gebruiken.
05-07-2019, 13:47 door Anoniem
Door Petra Noordhuizen: HotSpotShield houdt enkele logs bij (zie bv https://www.vpngids.nl/reviews/hotspot-shield/ ) en is daarom vanuit privacy oogpunt niet de beste VPN provider om te gebruiken.
En er zijn bovendien meerdere partijen die gebruik maken van de servers en het netwerk van Hotspot shield. Daar moet je ook niet zijn voor goede privacy, bijvoorbeeld bij https://vpndiensten.nl/vpn-aanbieder/bitdefender-vpn/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.