image

Privacy-OS Tails wil via campagne groter publiek bereiken

woensdag 12 september 2018, 14:02 door Redactie, 6 reacties

Het op privacy gerichte besturingssysteem Tails wil via een nieuwe campagne een groter publiek bereiken. Zo moet het duidelijker voor internetgebruikers worden wat Tails is en hoe het werkt. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten.

Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen, privacy-experts en klokkenluider Edward Snowden aangeraden. Dagelijks wordt Tails zo'n 22.000 keer opgestart, wat ongeveer overeenkomt met het aantal gebruikers. Tails heeft het normaal niet over het aantal gebruikers, maar in februari 2015 meldde één van de ontwikkelaars dat Tails zo'n 10.000 gebruikers heeft. Dat aantal kwam min of meer overeen met het dagelijkse aantal "boots" van die periode.

Om het aantal gebruikers te vergroten is het Tails-project een samenwerkingsverband met Simply Secure aangegaan. Zo zullen er nieuwe concepten en richtlijnen worden ontwikkeld die aan nieuwe gebruikers uitleggen wat Tails is en ervoor zorgen dat gebruikers eenvoudiger met het besturingssysteem kunnen starten. Het gaat dan zowel om aanpassingen aan de website en gebruikersinterface alsmede het schetsen van een beeld van personen die met Tails werken.

Hiervoor zijn verschillende "personas" gecreëerd, die vorige maand zijn gepresenteerd. Het gaat bijvoorbeeld om Riou "The censorship evader", Cris "The information gatherer", Kim "The Surveilled at home" en Dery "The privacy advocate". Via een achtergrondverhaal wordt vervolgens uitgelegd waarom deze personen via Tails het internet opgaan. Het Tails-project heeft besloten om de aandacht te richten op het persona Riou, een Vietnamese student die opkomt voor burgerrechten en de censuur in zijn land probeert te omzeilen. Iets waar het gebruik van Tails bij kan helpen. Het Tails-project zal later meer informatie over de campagne geven.

Image

Reacties (6)
12-09-2018, 17:06 door Anoniem
Het hele project van Tails draait om encryptie en Tor. Inlichtingendiensten gaan liever hacken ipv communicatie aftappen.
Wel vind ik dat het wel goed zorgt voor anonymiteit op het internet. Maar als de AIVD je eenmaal interresant vindt dan ben je gewoon de lul, ze hacken je gewoon met geautomatiseerde hacktools (ze gaan niet elke exploit 1 voor 1 uitproberen) die ze gewoon kopen bij andere overheden.
12-09-2018, 19:50 door Anoniem
Erg sterk vind ik die posters niet. Naast de typ-, taal- en stijlfouten denk ik niet dat mensen hier iets voor gaan voelen.
12-09-2018, 20:38 door Anoniem
Door Anoniem: Het hele project van Tails draait om encryptie en Tor. Inlichtingendiensten gaan liever hacken ip

hoho stop de standaard samenzweerderriedel maar weer

Tails is niet geheimzinnig

- Tails is een uitkomst voor wie een up to date systeem op zak wil hebben
- Tails is een uitkomst voor oudere pc's die geen native OS meer hebben dat updates krijgt

Tails is gewoon handig en beschermt daarnaast op een hele simpele manier je privacy.
Helaas valt het niet mee tegen alle misverstanden op te adverteren en te communiceren

Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten.
Overdreven, Tails maakt online verbinding met Tor en bevat Torbrowser om mee te internetten.

Daarnaast heeft het allerhande basis software aan boord die gewoon op elke linux distro te vinden is en zelfs ook nog een standaard browser waarmee je niet privacy vriendelijk kan internetten als je dat zou willen.

TAILS is een lollig systeem
TAILS is een handig systeem
TAILs is een compact systeem
TAILS is een mobiel systeem
TAILS is een eenvoudig en solide privacy systeem

TAILS is handig voor erbij en onderweg enzovoort
12-09-2018, 20:44 door Anoniem
Ik vertrouw die Italiaan en zijn hele Privacy OS niet, sorrie.
13-09-2018, 11:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hele project van Tails draait om encryptie en Tor. Inlichtingendiensten gaan liever hacken ip

hoho stop de standaard samenzweerderriedel maar weer


Precies dat. Mensen laten zich graag een oor aan naaien, omdat ze altijd al M$ Windows gebruiken en dat MacOS is veel beter/betrouwbaarder/blablabla

Beide partijen zitten tot hun oksel bij de NSA binnen en zijn dus per definitie onbetrouwbaar en zou je als Europeaan gewoon niet moeten willen gebruiken.

https://nsa.gov1.info/dni/prism.html

En hoe corrupt dat er dan aan toegaat kun je terugkijken in de volgende docu:
https://youtu.be/duaYLW7LQvg

Ik gebruik TailsOS regelmatig en blijf dit promoten. Het verbaast me nogal dat er 'maar' 22.000 gebruikers zouden zijn.
Elke (onderzoeks)journalist in elk land zou TailsOS moeten gebruiken, al is het maar om de collega's te steunen in meer kritische gebieden (hoe meer gebruikers, hoe anoniemer de gebruikers zijn).
13-09-2018, 11:40 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vertrouw die Italiaan en zijn hele Privacy OS niet, sorrie.

En het alternatief is.....

Maar je hebt de optie om de code te controleren hoor. Dat is het mooie van open source.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.