image

Feedify-script voor webwinkels voorzien van creditcardskimmer

donderdag 13 september 2018, 11:20 door Redactie, 1 reacties

Criminelen hebben Feedify gehackt, een dienst die webwinkels gebruiken voor contact met hun klanten, en voorzien van kwaadaardige code die creditcardgegevens steelt. Dat laat onderzoeker Yonathan Klijnsma van securitybedrijf RiskIQ weten. Feedify heeft naar eigen zeggen meer dan 4000 klanten.

Webwinkels kunnen het Feedify-script op hun website plaatsen om zo met klanten te communiceren of die op andere manieren te benaderen. Volgens Klijnsma wisten aanvallers al op 17 augustus toegang tot Feedify te krijgen en kwaadaardige code aan het script toe te voegen. Deze code steelt creditcardgegevens en andere informatie die klanten bij de webwinkel invoeren. Op 11 september waarschuwde een onderzoeker Feedify, waarna de kwaadaardige code werd verwijderd. Een dag later was het echter alweer raak en was het Feedify-script opnieuw van een creditcardskimmer voorzien. Op dit moment is het script nog op 276 websites actief, aldus zoekmachine PublicWWW.

Eerder slaagden aanvallers er ook in om dergelijke kwaadaardige code op de websites van TicketMaster en British Airways te krijgen. In het geval van Ticketmaster ging het om gegevens van miljoenen klanten, terwijl bij British Airways de data van 380.000 klanten werd buitgemaakt. Bij de aanval op Ticketmaster was er ook sprake van een extern script dat de aanvallers hadden aangepast.

Reacties (1)
13-09-2018, 12:28 door Anoniem
Ach zo zijn er nog 1000+ chat scripts.
Elke keer als ik op een website zie "chat" is het eerste wat ik doe uBlock Origin inleren om alles te blokkeren.

Zou fijn zijn als het een standaard is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.