image

Ceo-fraudeur veroordeeld tot 5 jaar cel en miljoenenbetaling

donderdag 13 september 2018, 15:23 door Redactie, 0 reacties

Een 30 jarige Nigeriaanse man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en het terugbetalen van 2,5 miljoen dollar wegens ceo-fraude. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie verstuurde de man e-mails naar medewerkers van bedrijven die van een leidinggevende of leverancier afkomstig leken. In de e-mails werd gevraagd om een groot geldbedrag naar een bepaalde rekening over te maken.

De e-mails waren afkomstig van domeinen die erg veel leken op de domeinnamen van de aangevallen organisaties of de e-mailadressen die de fraudeurs als afzender opgaven waren gespooft. Nadat slachtoffers het geld hadden overgemaakt werd het snel opgenomen of naar andere bankrekeningen overgemaakt. De bende waar de man onderdeel van uitmaakte heeft geprobeerd om 25 miljoen dollar van slachtoffers te stelen, aldus het openbaar ministerie.

Om het geld van de gedupeerde bedrijven naar andere rekeningen te kunnen overmaken hield de man zich ook bezig met online datingfraude. Op verschillende datingsites deed hij zich voor als een vrouw genaamd Barbara en ging hij met allerlei personen in de Verenigde Staten relaties aan. Deze personen kregen vervolgens instructies om geld dat via ceo-fraude was verkregen naar het buitenland over te maken of hun eigen rekening ter beschikking te stellen. De man werd eind 2016 in Zuid-Afrika aangehouden en begin dit jaar aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.