image

Yahoo schikt zaken over datalek voor 47 miljoen dollar

woensdag 19 september 2018, 15:01 door Redactie, 1 reacties

Yahoo heeft schikkingen getroffen in drie zaken die waren aangespannen wegens een datalek in 2014 waarbij de gegevens van 500 miljoen Yahoo-gebruikers werden gestolen. Het ging om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, gehashte wachtwoorden en in sommige gevallen versleutelde en onversleutelde veiligheidsvragen en antwoorden.

Verschillende partijen hadden daarop een zaak aangespannen. Drie van deze zaken heeft Yahoo nu geschikt voor een bedrag van 47 miljoen dollar. De schikkingen moeten nog wel door de rechter worden goedgekeurd. Eerder dit jaar trof Yahoo al een schikking van 80 miljoen dollar met aandeelhouders over datalekken in 2013 en 2014.

Ook trof Yahoo een schikking van 35 miljoen dollar met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Hoewel informatie over het datalek was gemeld aan het hogere management en de juridische afdeling, heeft Yahoo de omstandigheden van het datalek niet goed onderzocht en niet voldoende afgewogen of investeerders geïnformeerd moesten worden, aldus de SEC.

De Britse afdeling van Yahoo kreeg dit jaar een boete van 280.000 euro opgelegd voor het datalek in 2014. Volgens de Britse privacytoezichthouder ICO had Yahoo geen gepaste technische en organisatorische maatregelen genomen om de gegevens van gebruikers te beschermen.

Reacties (1)
20-09-2018, 10:32 door Anoniem
De slachtoffers zijn de gebruikers, en vervolgens worden aandeelhouders en SEC betaalt ? Aandeelhouders zijn, als eigenaar van het bedrijf, medeverantwoordelijk voor de misstanden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.