image

Microsoft verkleint Windows 10-upgrades voor bedrijven

donderdag 27 september 2018, 10:12 door Redactie, 3 reacties

Bedrijven en organisaties die van Windows Server Update Services (WSUS) gebruikmaken en hun Windows 10-systemen naar een nieuwere versie van het platform willen upgraden zijn vanaf vandaag minder bandbreedte kwijt. Beheerders kunnen namelijk kiezen om alleen de upgrade voor 64-bit systemen te downloaden, in plaats van de normale upgrade die ook de upgrade voor de 32-bit versie van Windows bevat.

"Door de bestanden op basis van systeemtype te scheiden bedraagt de upgrade zo'n 2,6 gigabyte, wat meteen zo'n 2,2 gigabyte scheelt", zegt Microsofts Joel Frauenheim. Hij merkt op dat deze scheiding al plaatsvindt bij eindgebruikers die Windows 10-upgrades via Windows Update downloaden.

Frauenheim benadrukt dat deze feature-updates alleen het besturingssysteem bevatten, zonder de laatste cumulatieve updates. Ook ontbreken Features on Demand en taalpakketten. Na de installatie moet dan ook de laatste cumulatieve Quality Update worden geïnstalleerd om systemen volledig up-to-date te laten zijn. Beheerders van 32-bit systemen moeten nog steeds de gecombineerde upgrade downloaden.

Twee keer per jaar, in maart en september, brengt Microsoft zogeheten feature-updates uit. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Creators Update of de Anniversary Update die allerlei nieuwe features toevoegen. Een Windows 10-systeem met bijvoorbeeld de Creators Update wordt normaliter 18 maanden door Microsoft ondersteund. Gebruikers die na deze periode nog beveiligingsupdates willen ontvangen moeten een nieuwere feature-update installeren.

Reacties (3)
27-09-2018, 16:01 door Anoniem
Wat was de reden van deze synthese? (X86 en 64 bit)
Vreemd hoor. Zeker een syteembeheerder mag door Microsoft toch wel als een IT-specialist gezien worden die toch zelf wel kan zien of de te onderhouden systemen 32 of 64 bit zijn.
Ik (gewoon consument) ben met Win 8.1 begonnen met handmatig updaten - voordien liet ik het automatisch gebeuren - en heb altijd alleen gescheiden aangeboden updates aangeboden gezien; 64 of 32 bit.
28-09-2018, 23:23 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Wat was de reden van deze synthese? (X86 en 64 bit)


Uitgaande van de veronderstelling dat een bedrijfsomgeving een mix van x86 en x64
bevat of een gewone gebruiker het verschil tussen een schroef en een bout niet weet,
zal de gecombineerde update makkelijker uit te rollen zijn. Gecombineerd levert ook
nog een voordeel op omdat diverse bestanden gemeenschappelijk zijn. Zoals resource,
xml en help bestanden.
01-10-2018, 13:03 door Anoniem
Ik vond het jaren geleden al frappant dat je als MSDN-abonnee werkelijk overspoeld werd met vele vele CDs (toen nog) zelfs voor een enkele (sub)versie van hun ge-wel-di-ge besturingssysteem, gewoon omdat je als ontwikkelaar toch wel alle talen tot je beschikking moest hebben (waar betaal je anders de toch wel grote volle mep voor een MSDN-abonnement voor?). Apple deed het hele feest in twee CDs, eentje met het OS en eentje met alle talen erop.

Dus om nu met veel fanfare te verkondigen dat het helemaal extra beter is door de 32bit-code weg te laten? Waarom zijn hun updates zelfs dan nog zo goddeloos veel? De installatie die ik nu voor me heb is 170 MB compleet met grafische omgeving en ongeveer alle programmas die ik regelmatig gebruik. En dat voor een modern systeem, maar natuurlijk niet uit redmond.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.