image

12 maanden cel voor legen van geldautomaten via malware

vrijdag 28 september 2018, 10:16 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een 22-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden voor het legen van geldautomaten via malware. Deze vorm van misdaad wordt ook wel jackpotting genoemd. Begin dit jaar zagen onderzoekers van de Citizens Bank dat er een jackpotting-aanval op een geldautomaat in klein Amerikaans stadje gaande was en waarschuwden de politie.

De politie arriveerde en trof de 22-jarige man en een handlanger aan in de buurt van een geldautomaat die bezig was met het uitgeven van 20 dollar biljetten. Achteraf bleek dat de geldautomaat met malware was besmet. In de auto van de twee mannen werden gereedschap en elektronische apparaten ontdekt waarmee geldautomaten kunnen worden gecompromitteerd, om vervolgens de inhoud van de geldcassettes te legen.

De mannen bleken 5.600 dollar in cash bij zich te hebben. Op dezelfde dag was er echter 63.000 dollar uit de geldautomaat ontvreemd. Verder onderzoek wees uit dat de verdachten een aantal dagen eerder bij een andere geldautomaat bijna 64.000 dollar hadden gestolen. Naast het uitzitten van de gevangenisstraf moet de 22-jarige man ook ruim 121.000 dollar schadevergoeding betalen. De handlanger van de man zal op een later moment worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.