image

OM eist 42 maanden cel voor grootschalige internetoplichting

vrijdag 2 november 2018, 10:46 door Redactie, 0 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft 42 maanden cel geëist tegen een 37-jarige man uit Heemstede die wordt verdacht van het oplichten van zo'n 80 mensen via internet. Volgens het OM heeft de verdachte zich van oktober tot en met december 2016 bezig gehouden met de handel in valse merkkleding en parfum.

In november 2016 heeft de verdachte een vrouw ertoe bewogen om zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, een zakelijke bankrekening te openen en een telefoonabonnement af te sluiten. "De man had beloofd de vrouw te helpen met het openen van een kledingwinkel, maar heeft de gegevens gebruikt om een website te starten, waarmee hij vermoedelijk mensen wilde oplichten door telefoons aan te bieden en deze nooit te leveren", aldus het OM.

De verdachte zou tevens onder een valse naam een boot te koop hebben aangeboden op internet. Slachtoffers maakten geld over, maar de man heeft de boot nooit geleverd. Ook wordt de man verdacht van het bezit van drie busjes pepperspray en schuldheling vanwege het bezit van een gestolen fiets, die bij een huiszoeking werd ontdekt.

"De verdachte is een notoire oplichter", stelt de officier van justitie. "Ondanks de vele eerdere straffen en waarschuwingen die hij heeft gehad, gaat hij door met zijn oplichtingspraktijken. Oplichting is een manier van leven voor verdachte, maar door deze leefwijze laat hij een spoor van ellende achter zich." De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.