image

Australisch defensiebedrijf afgeperst na hack van systeem

vrijdag 2 november 2018, 12:21 door Redactie, 0 reacties

Het Australische defensiebedrijf Austal is afgeperst nadat een aanvaller toegang tot een systeem wist te krijgen en bedrijfsgegevens buitmaakte. Dat heeft het bedrijf in een melding aan de Australische beurs laten weten (pdf). Austal bouwt onder andere commerciële en marineschepen.

Het bedrijf heeft aan meer dan vijftig landen wereldwijd geleverd. Bij de aanval zijn e-mailadressen en mobiele telefoonnummers van werknemers buitgemaakt. Mogelijk heeft de aanvaller ook scheepstekeningen in handen gekregen, maar die zouden niet vertrouwelijk zijn. Verder benadrukt Austal dat er geen aanwijzingen zijn dat er informatie is gestolen waardoor de nationale veiligheid in het geding is gekomen.

Na de hack heeft de aanvaller bepaalde gegevens op internet te koop aangeboden en zich met afpersing beziggehouden. Austal stelt dat het niet op de afpersingsverzoeken zal ingaan. Hoe de aanvaller toegang tot het systeem wist te krijgen is niet bekendgemaakt. Wel laat het bedrijf weten dat het aanvullende beveiligingsmaatregelen heeft genomen om toekomstige datalekken te voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.