image

Mozilla publiceert op privacy gerichte cadeaugids

donderdag 15 november 2018, 15:50 door Redactie, 0 reacties

Met de feestdagen in aantocht heeft Mozilla een op privacy gerichte cadeaugids gepubliceerd die de privacy en security van allerlei producten behandelt. De afgelopen maanden hebben onderzoekers van de opensource-ontwikkelaar tal van producten beoordeeld op zaken als het automatisch aanbieden van beveiligingsupdates, het versleutelen van persoonlijke informatie, duidelijkheid van het privacybeleid en andere zaken.

In totaal zijn er uitgebreide reviews van 70 producten gemaakt verdeeld over zes categorie├źn: toys & games, smart home, entertainment, wearables, gezondheid & beweging en huisdieren. 32 producten werden beoordeeld met een badge omdat ze voldoen aan de minimale veiligheidsstandaarden die door Mozilla, de Internet Society en Consumer International zijn opgesteld.

Om een badge te ontvangen moeten producten van encryptie gebruikmaken, over automatische beveiligingsupdates beschikken, beveiligingslekken beheren, bijvoorbeeld via bug bounty programma's, en gebruikers verplichten om het standaardwachtwoord te wijzigen wanneer er een wachtwoord is verplicht. Onder andere de Nintendo Switch, Sony PS4, Microsoft Xbox One, Amazon Echo & Dot, Google Home en Apple iPad ontvingen een badge. Verder kunnen gebruikers via de cadeaugids aangeven hoe "creepy" ze een product vinden en of ze het overwegen te kopen.

Mozilla stelt dat de meeste cadeaugidsen zich op prijs en prestaties richten en niet op privacy, wat volgens de ontwikkelaar een grote tekortkoming is. "Elke dag verschijnen er meer en meer berichten over gebrekkige met internet verbonden apparaten. Deze apparaten kunnen onze locaties volgen zonder dat we dit weten, ze verkopen onze data aan allerlei adverteerders en zijn vaak te hacken en manipuleren", aldus Mozillas Ashley Boyd. Met de cadeaugids "Privacy Not Included" wil Mozilla een een discussie over online privacy en security op gang brengen en gebruikers meer controle over hun eigen data geven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.