image

Google zoekt internet af naar malafide Android-apps

zaterdag 17 november 2018, 08:30 door Redactie, 4 reacties

Het percentage besmette Androidtelefoons is dit jaar gedaald ten opzichte van 2017, wat mede komt omdat Google elke dag meer dan een half miljoen Android-apps analyseert om malafide applicaties te kunnen vinden. Dat stelt Mo Yu van het Android Security & Privacy Team in een blogposting.

"Google Play Protect analyseert elke app die het op internet kan vinden", aldus Yu. Play Protect is de in Android ingebouwde virusscanner. Het controleert elke app die gebruikers via de Google Play Store downloaden en scant automatisch het toestel. Om malafide apps sneller te kunnen detecteren speelt machine learning een belangrijke rol, gaat Yu verder. "We kunnen meer malafide apps detecteren door meer it-middelen in te zetten. In veel gevallen kan machine learning zonder menselijke tussenkomst signalen van malafide apps in trainingsdata detecteren."

In sommige gevallen verschillen deze signalen van de signalen die beveiligingsonderzoekers vinden. Vanwege de enorme hoeveelheid data die de machines van Google verwerken kunnen verborgen relaties tussen bepaalde signalen worden ontdekt die menselijke experts mogelijk hadden gemist, merkt Yu op.

Naast het analyseren van elke app kijkt Google ook hoe gebruikers met apps omgaan. Aan de hand van het aantal installaties, de-installaties, beoordelingen en reacties afkomstig van Google Play kunnen problematische apps ook worden gevonden. "Malafide apps blijven zich echter ontwikkelen, dus ook onze modellen moeten continu worden aangepast en gemonitord", laat Yu weten. Ondanks het gebruik van machine learning en grote datasets blijkt Play Protect tijdens tests minder goed te scoren dan de virusscanner-apps van anti-virusbedrijven.

Reacties (4)
17-11-2018, 14:17 door Anoniem
"Google zoekt internet af naar malafide Android-apps"

Klinkt beter dan Google: "scant automatisch het toestel."

Want we hebben je "YES 4 EVER"
18-11-2018, 00:31 door Anoniem
Als ze nou gewoon eens een datamining belasting invoeren. Per byte. En een big data tarief. Per gekoppeld record.

Nee hoor. Ze maken een pakkie sigaretten een tientje. Want dat is gemakkelijker denken en je hoeft er niet voor te kunnen rekenen.
18-11-2018, 12:09 door Anoniem

Nee hoor. Ze maken een pakkie sigaretten een tientje. Want dat is gemakkelijker denken en je hoeft er niet voor te kunnen rekenen.

En de BTW van 6 naar 9%
18-11-2018, 15:13 door Anoniem
Betere kop: Android-apps zoeken internet af naar malafide Google :)))
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.