image

Amazon lekt naam en e-mailadres klanten door technische fout

woensdag 21 november 2018, 14:15 door Redactie, 1 reacties

Internetgigant Amazon heeft door een technische fout de namen en e-mailadressen van een onbekend aantal klanten gelekt. Verschillende mensen laten op Twitter weten dat ze een e-mail van Amazon hebben ontvangen waarin wordt gemeld dat de website door een technische fout hun naam en e-mailadres heeft geopenbaard.

Verdere details over het datalek of de technische fout worden niet gegeven. Wel laat Amazon weten dat het probleem is verholpen en klanten verder niets hoeven te doen. Zo is het niet nodig om wachtwoorden aan te passen of andere maatregelen te ondernemen. Amazon verklaart tegenover The Register dat het de e-mail heeft verstuurd, maar geeft geen verdere informatie over het voorval.

Image

Reacties (1)
18-01-2019, 17:09 door Anoniem
Ik krijg steeds mailtjes van Amazon in mijn 'ongewenste mail'. Het vreemde is dat ze gestuurd worden vanuit mijn eigen mailadres, met profielfoto erbij. Ik heb al een paar keer mijn wachtwoord gewijzigd, maar dit helpt niet. Ik heb nog nooit iets met Amazon gedaan of contact gehad. Hoe kan dit? En belangrijker, hoe kom ik ervan af?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.