image

Onderminister VS noemt encryptie uitdaging voor wetshandhaving

maandag 26 november 2018, 14:21 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse minister van Justitie Rod Rosenstein heeft tijdens de algemene vergadering van Interpol alle lidstaten gewezen op de "uitdaging" die encryptie vorm voor het handhaven van de wet. Volgens Rosenstein hebben veel moderne innovaties invloed op wetshandhaving, waaronder encryptie.

De onderminister stelde dat het belangrijk is om misbruik van versleutelde communicatie tegen te gaan. "Encryptie kan handig zijn in de strijd tegen cybercrime. Het versleutelen van data maakt het veiliger. Maar de verspreiding van encryptie die niet kan worden doorzocht vormt een uitdaging voor effectieve wetshandhaving."

Rosenstein merkte ook op dat encryptie die "ontwikkeld" is om niet aan de juridische processen te voldoen de mogelijkheid belemmert om toegang tot onderzoeksgegevens te krijgen. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Australië en Zeeland publiceerden in september nog een verklaring over toegang tot bewijs en encryptie. Daarin werd opgeroepen tot een discussie over de moeite die opsporingsdiensten zouden hebben bij onderzoeken van bewijs.

"We blijven met techbedrijven samenwerken om verantwoordelijke werkwijzen op te stellen die zowel met privacyzorgen als eisen voor de openbare veiligheid rekening houden", sprak Rosenstein. De afgelopen jaren hebben Amerikaanse politici en opsporingsdiensten geregeld encryptie als probleem bestempeld. In juli stelde beveiligingsexpert Bruce Schneier echter dat encryptie helemaal geen belemmering voor politiediensten vormt. Ook bleek eerder dit jaar dat de FBI het aantal telefoons had overdreven dat het door encryptie niet kon doorzoeken.

Reacties (5)
26-11-2018, 14:46 door Anoniem
En privacy is een uitdaging voor criminelen, dictators en totalitaire regeringen!
26-11-2018, 15:26 door -karma4 - Bijgewerkt: 26-11-2018, 15:26
De nieuwe wapenwedloop... Nou ja, enigszins dan.
26-11-2018, 18:07 door Anoniem
Wat zeurt die man toch. Met snail mail moet je maar net zien dat je die brief te pakken krijgt. Dat zal je meestal niet lukken. Dat is - als je de waanbeelden van deze man volgt - een identiek probleem. Post is een uitdaging voor wetshandhaving! Duh...

Voorlopig hebben we veel meer te vrezen van deze 'handhaver' dan wat de 'crimineel' waartegen hij meent te moeten handhaven.
26-11-2018, 19:06 door [Account Verwijderd]
Heb je weer zo'n mongool die het verschil tussen "uitdaging" en "probleem" niet weet.
27-11-2018, 08:38 door Anoniem
Het verbieden van encryptie in software helpt niet. Steganografie is zonder de originele afbeelding bijna niet te ontdekken en de oude manier van met de hand versleutelen is ook een uitdaging. Wanneer dat goed gebeurt, duurt het ook een tijd voordat je weet wat er staat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.