image

Liberiaanse ISP start zaak tegen concurrent wegens ddos-aanval

maandag 14 januari 2019, 16:40 door Redactie, 0 reacties

De Liberiaanse internetprovider Lonestar is wegens verschillende ddos-aanvallen waar het doelwit van was, en waardoor heel Liberia eind 2016 tijdelijk offline ging, een rechtszaak gestart tegen een concurrerende internetprovider. Vorige week werd een 30-jarige Britse man die de ddos-aanvallen uitvoerde in Groot-Brittannië veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 8 maanden.

Volgens het Britse National Crime Agency (NCA) was de man ingehuurd door een leidinggevende van Cellcom, een concurrent van Lonestar. Voor het uitvoeren van de ddos-aanvallen tegen Lonestar ontving de Brit een maandelijks bedrag. "De aanvallen hadden een directe en aanzienlijke impact op de mogelijkheid van Lonestar om diensten aan diens klanten aan te bieden, wat zorgde voor een schade van tientallen miljoenen dollars, doordat klanten het netwerk verlieten", aldus het NCA.

Lonestar heeft vandaag op Facebook een verklaring geplaatst waarin het de aanval als industriële sabotage omschrijft, bedoeld om de bedrijfsvoering van Lonestar en diens klanten te ontregelen in het voordeel van de concurrentie. Vanwege de aanvallen is de internetprovider een strafrechtelijke procedure tegen de Britse man gestart. Daarnaast is het in Groot-Brittannië een civielrechtelijke procedure tegen verschillende andere partijen begonnen, waaronder Cellcom en Orange Liberia.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.