image

Afgeschermde tweets Androidgebruikers door fout openbaar

vrijdag 18 januari 2019, 09:56 door Redactie, 0 reacties

Een fout in Twitter voor Android heeft ervoor gezorgd dat afgeschermde tweets van gebruikers jarenlang voor iedereen zichtbaar waren. Het afschermen van tweets kunnen gebruikers via de instellingen instellen. Normaliter zijn afgeschermde tweets alleen maar toegankelijk voor volgers van de gebruiker.

Volgens Twitter zorgde een fout in Twitter voor Android er echter voor dat de instelling werd uitgeschakeld als er bepaalde aanpassingen aan het account van de gebruiker werden doorgevoerd, zoals het veranderen van het e-mailadres van het account. De fout was aanwezig van 3 november 2014 tot 14 januari 2019. Het probleem speelde niet bij iOS-gebruikers.

Twitter zegt dat het gebruikers inmiddels heeft gewaarschuwd waarvan het weet dat die getroffen zijn en het afschermen van tweets weer heeft ingeschakeld als het door de fout was uitgeschakeld. De microbloggingdienst erkent dat het niet elk getroffen account kan achterhalen en roept gebruikers van Twitter voor Android dan ook op om hun privacyinstellingen te controleren. Twitter laat verder weten dat het een "full review" gaat uitvoeren om herhaling van dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.