image

Kassa's Huddle House anderhalf jaar besmet met malware

woensdag 6 februari 2019, 11:55 door Redactie, 2 reacties

De kassasystemen van de Amerikaanse restaurantketen Huddle House zijn meer dan anderhalf jaar besmet geweest met malware die creditcardgegevens van klanten buitmaakte. Het bedrijf, dat meer dan 400 vestigingen in de Verenigde Staten heeft, werd onlangs door opsporingsdiensten en de creditcardverwerker gewaarschuwd dat er malware op de kassasystemen actief was.

Voorlopig onderzoek wijst uit dat de kassasystemen al sinds 1 augustus 2017 besmet zijn geweest. Klanten die sinds deze datum tot nu toe hun creditcard bij Huddle House hebben gebruikt, lopen risico dat hun betaalgegevens zijn buitgemaakt. Hoeveel locaties met de malware besmet zijn geraakt is op dit moment nog onbekend.

De malware op de kassa's was ontwikkeld om informatie van de magneetstrip te stelen, waaronder de naam van de kaarthouder, creditcardnummer, verloopdatum, verificatiecode en servicecode. Hoe de kassa's besmet konden raken is niet bekendgemaakt. Klanten krijgen het advies om hun afschriften in de gaten te houden.

Reacties (2)
06-02-2019, 12:32 door Anoniem
Jemig, al bekend hoeveel van hun klanten daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van creditkaart misbruik?
06-02-2019, 16:40 door karma4 - Bijgewerkt: 06-02-2019, 16:45
Door Anoniem: Jemig, al bekend hoeveel van hun klanten daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van creditkaart misbruik?
De creditcard is verzekerd, dat is niet echt een probleem.
De mallotige situatie in VS is dat identiteitsdiefstal het probleem van het slachtoffer is. De machtige grote commerciëlen in hun kracht gezet.

Uitbesteed ze wijzen naar de 3 party vendor https://www.securityweek.com/huddle-house-suffers-payment-card-breach
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.