image

Politie houdt drie verdachten aan voor creditcard-phishing

woensdag 6 februari 2019, 12:14 door Redactie, 2 reacties

Het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland heeft drie verdachten uit Amsterdam aangehouden voor creditcard-phishing, waarbij in naam van slachtoffers een extra creditcard werd aangevraagd. De verdachten lieten de creditcard vervolgens bij een leegstaande woning bezorgen.

Naar schatting wisten de verdachten op deze manier ruim 50.000 euro te stelen. Volgens de politie verstuurden de verdachten phishingmails naar ICS-klanten. De e-mails wezen naar een phishingpagina die om klantgegevens vroeg. Wanneer slachtoffers op de phishingpagina hun gegevens invulden, konden de verdachten op de echte ICS-website een extra creditcard aanvragen met gegevens van de slachtoffers.

De verdachten lieten de extra aangevraagde creditcard bezorgen in de brievenbus van een leegstaande woning. De bezorgde creditcard werd vervolgens uit de brievenbus gehaald, waarna de verdachten de creditcard gebruikten voor het pinnen van hoge bedragen en het bestellen van dure goederen. Volgens de politie konden de verdachten tijdens een langlopend onderzoek worden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden, observaties en het nalopen van digitale sporen.

Reacties (2)
07-02-2019, 11:44 door Anoniem
waarom worden die dan niet gewoon verzonden naar een PostNL punt (of soortgelijk) waarbij je je moet legitimeren.Dat is al het geval bij de helft van de meuk die ik via Aliexpress bestel. Dan moet ik me eerst legitimeren aldaar, voordat ik m'n zonnebril of IoT speeltje van 4 dollar mee mag nemen.
11-02-2019, 12:35 door Anoniem
Door Anoniem: waarom worden die dan niet gewoon verzonden naar een PostNL punt (of soortgelijk) waarbij je je moet legitimeren.Dat is al het geval bij de helft van de meuk die ik via Aliexpress bestel. Dan moet ik me eerst legitimeren aldaar, voordat ik m'n zonnebril of IoT speeltje van 4 dollar mee mag nemen.
Heel vreemd hoor. Hier heb ik persoonlijk en mijn vrienden nog nooit last van gehad. Alleen als de douane je pakket eruit halen, stel je besteld een smartphone uit China of een Android tv box of iets waar invoerrechten over betaald moet worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.