Privacy - Wat niemand over je mag weten

Twitter - DMs nooit geheel verwijderd

15-02-2019, 21:01 door Anoniem, 14 reacties
Op https://techcrunch.com/2019/02/15/twitter-direct-messages/ is een interessante bug beschreven, waar de auteur aangeeft dat Direct Messages (DMs) eigenlijk nooit zijn verwijderd bij Twitter. Dit ondanks dat ze bij zowel verzender als ontvanger verwijderd waren.

He also filed a similar bug, found a year earlier but not disclosed until now, that allowed him to use a since-deprecated API to retrieve direct messages even after a message was deleted from both the sender and the recipient — though, the bug wasn’t able to retrieve messages from suspended
Reacties (14)
16-02-2019, 08:48 door Anoniem
It's not a bug, it's a feature. De verbazing daarover verbaasd mij dan weer. Dit soort diensten draait op zo veel mogelijk data over jou verzamelen en dan zijn dit soort berichten natuurlijk erg waardevol. Wat had je anders verwacht?
16-02-2019, 11:06 door Anoniem
*zucht* alweer zo'n bug die onze privacy schendt. Ik was zelfs ooit van plan geweest, eigenlijk nog niet zo lang geleden, om twitter te gebruiken om DMs te sturen als een soort email alternatief, voor korte berichten. Maar zelfs dat is niet meer veilig. Nu begin ik echt ervan overtuigd te geraken om van social media af te blijven. Wel net op tijd gemeld. thanks techcrunch.com
16-02-2019, 13:10 door Anoniem
De aannames zijn weer sterk in security land.
Het heet 'Remove tweet', niet 'Delete tweet'.
16-02-2019, 13:38 door Anoniem
Door Anoniem: *zucht* alweer zo'n bug die onze privacy schendt. Ik was zelfs ooit van plan geweest, eigenlijk nog niet zo lang geleden, om twitter te gebruiken om DMs te sturen als een soort email alternatief, voor korte berichten. Maar zelfs dat is niet meer veilig. Nu begin ik echt ervan overtuigd te geraken om van social media af te blijven. Wel net op tijd gemeld. thanks techcrunch.com

Social media is geen medium om 1 op 1 met elkaar te kunnen communiceren, daar is het nooit voor bedoeld namelijk. SM is bedoeld om data te verzamelen om deze vervolgens weer te kunnen verkopen.

Bellen en SMS zijn prima middelen, wil je het in een groeps app hebben zou ik voor Signal kiezen.
16-02-2019, 17:02 door Anoniem
Ach ja, klagen over privacy EN ondertussen Twitter gebruiken. Sociale media is allang veranderd in Asociale media.
17-02-2019, 14:23 door Anoniem
Welke Social Media is wel betrouwbaar en buiten greep van de controleurs?

Gab.io werd geprezen maar toen kwam er die terrorist en moesten ze meewerken (deden ze zelf vanwege mogelijk gezichtsverlies). Het probleem is dat ze werden geflood door anti-semieten. Dit kunnen echte lelijke mensen en trollen zijn die anti-semitisch zijn of mensen met een agenda om een platform kapot te maken.

Ik ben klaar met alle negativiteit en hoor graag oplossingen. Ik bezoek deze site enkel nog om er zelf beter van te worden (niet financieel) en te leren. Voortaan op een constructieve en coopertieve wijze.

Alternatieven voor Twitter?
Alternatieven voor Facebook?
Alternatieven voor Cloudopslag?
17-02-2019, 15:48 door abj61
Door Anoniem: De aannames zijn weer sterk in security land.
Het heet 'Remove tweet', niet 'Delete tweet'.
Als ik met mijn muis op het prullebakje bij een DM ga staan, staat er "Delete this Tweet"
17-02-2019, 15:51 door abj61
Door Anoniem: Welke Social Media is wel betrouwbaar en buiten greep van de controleurs?

Alternatieven voor Twitter?
Diaspora
Alternatieven voor Facebook?
Movim, Mastodon, Friendica
Alternatieven voor Cloudopslag?
Stack?
17-02-2019, 17:11 door Anoniem
Ahhhhhhh DMs - Geen PMs , dus voor hen het recht om mee te kijken. Dat lesje heb ik ooit eens via Tweakers mogen leren. Die term is bewust voor die reden gekozen.
17-02-2019, 20:55 door Anoniem
Door Anoniem: Op https://techcrunch.com/2019/02/15/twitter-direct-messages/ is een interessante bug beschreven, waar de auteur aangeeft dat Direct Messages (DMs) eigenlijk nooit zijn verwijderd bij Twitter. Dit ondanks dat ze bij zowel verzender als ontvanger verwijderd waren.

He also filed a similar bug, found a year earlier but not disclosed until now, that allowed him to use a since-deprecated API to retrieve direct messages even after a message was deleted from both the sender and the recipient — though, the bug wasn’t able to retrieve messages from suspended

Bug, feature... de aloude leugen. Je komt niet meer toe aan productiviteit, coden, geld verdienen zonder afleidingen die steeds groter worden omdat in elk artikel, elke mail, elke reactie, digitaal en spraak, overal leugens worden verspreid en het neemt toe. De filter loopt over, niet de koffiefilter. Waar is het idee van samenwerken, elkaars code controleren op fouten gebleven? Opensource wordt met de gigabytes per uur op github gedumpt en niemand kan het nog controleren. Vroeger had je mensen die regel voor regel naliepen bij een leuk product zoals een nntp/www server om bugs te voorkomen. Skills. We worden lui gemaakt door iets.
17-02-2019, 22:05 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben klaar met alle negativiteit en hoor graag oplossingen. Ik bezoek deze site enkel nog om er zelf beter van te worden (niet financieel) en te leren. Voortaan op een constructieve en coopertieve wijze.

Dat is een goed voornemen, you're welcome! :-)

Alternatieven voor Twitter?
Alternatieven voor Facebook?

Decentralized Social Networks
https://www.privacytools.io/#social

De vraag is alleen wel hoe je je familie, vrienden en kennissen ook zo ver krijgt.

Alternatieven voor Cloudopslag?

Niet nodig, want volstrekt overbodige flauwekul.

Schaf een eigen RAID of NAS aan. De voorkeur gaat uit naar een RAID, want die is meest robuust. Die afkorting staat voor redundant array of independent disks, dat staat voor: crash-bestendig. Een NAS is goedkoper.

Plaats deze opslag achter de firewall van de eigen LAN-router, gewoon thuis of op de zaak. Wat benodigd is een port-forwarding voor de SSH of SFTP account op de RAID. Idealiter heeft het ding zelf ook een tweede firewall.

Dan kun je de RAID opslag ook vanaf buiten, dus wanneer je onderweg bent, op een veilige manier aanspreken. Klinkt moeilijker dan het is. Vraag het aan een ter zake kundige, als je er zelf niet uitkomt. Gebruik is verder vrij eenvoudig.

Voorbeeld

Gebruik vanaf Ubuntu of de Mint desktop de knop "Reservekopieën" of "Déjà Dup". Dat werkt automatisch in combinatie met een GnuPG versleuteling. Eenvoudiger kan het niet, want de SFPT instelling wijst zich onder Gnome zichzelf.

Mocht ooit op de RAID worden ingebroken, of de opslag fysiek in verkeerde handen komen, dan hebben derden bij gebrek aan het wachtwoord van Déjà Dup niets aan je versleutelde foto's, dagboek of kookboeken. Wel zo prettig idee.

Déjà Dup leent zich onder Ubuntu ook voor het in de tijd terugzetten van individuele documenten. Klik met Crtl-rechts een geselecteerde icoon van een of meer documenten aan, en je treft in het verschenen menu een optie om dat te doen.

Voila!

https://en.wikipedia.org/wiki/RAID

Uiteraard kan deze opzet met een RAID ook met andere systemen worden uitgevoerd.
18-02-2019, 10:25 door Anoniem
Zodra je akkoord gaat met voorwaarden geef je intellectueel eigendom weg van al wat je bijdraagt op een netwerk als Twitter. Het concept prive bestaat daardoor niet. Het is jouw data niet, het is de data van Twitter.
18-02-2019, 14:32 door Anoniem
Ik heb deze vraag al eerder gesteld via de Intel Knowledge Base maar ik wacht nog steeds op antwoord en wat erbij komt kijken om mijn systeem weer te laten functioneren. Ik loop ondertussen een hoop schade op.
18-02-2019, 20:31 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb deze vraag al eerder gesteld via de Intel Knowledge Base maar ik wacht nog steeds op antwoord en wat erbij komt kijken om mijn systeem weer te laten functioneren. Ik loop ondertussen een hoop schade op.

Ben je verzekerd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.