image

Google Earth geeft locatie militaire installaties Taiwan bloot

maandag 18 februari 2019, 15:24 door Redactie, 6 reacties

Vertrouwelijke militaire installaties van het Taiwanese leger zijn per ongeluk door Google Earth blootgegeven. Het gaat onder andere om raketinstallaties die door een update van de online dienst voor iedereen zichtbaar zijn, waaronder een voorheen geheime Patriot-raketbasis.

Dat meldt de South China Morning Post. Door de update van het platform zijn er nu gedetailleerde 3D-weergaven van verschillende Taiwanese steden te zien. De nieuwe afbeeldingen zijn zo gedetailleerd dat allerlei militair materiaal zichtbaar is, alsmede gebouwen van het nationale veiligheidsbureau en de militaire inlichtingendienst.

De Taiwanese minister van Defensie laat weten dat er met Google wordt samengewerkt om de nationale veiligheid te beschermen. Zo zal de internetgigant worden gevraagd om de locatie te blurren. Verder zal het leger de camouflage van gebouwen en installaties verbeteren.

Reacties (6)
18-02-2019, 15:39 door Anoniem
Streisandeffect! (oftewel: wie heeft het al op maps bekeken, en vraagt Taiwan nu om een lijstje van Google?)
18-02-2019, 16:08 door Briolet - Bijgewerkt: 18-02-2019, 16:10
Tja, vroeger werd de marinebasis in Den Helder ook geblurd. Nu zijn de beelden zo scherp dat je de lopen op de geschutskoepels van de schepen goed kunt zien.

En als het er om gaat dat de locatie geheim moet blijven, helpt het ook niet als je dit aan Google doorgeeft. Daarnaast valt een geblurd stuk kaart nog sneller op zodat je weet dat er iets ligt wat waarschijnlijk militair is.
18-02-2019, 16:12 door Bladie - Bijgewerkt: 18-02-2019, 16:38
Allemaal redelijk achterhaald zou ik zeggen. Iedereen kan gewoon van diverse aanbieders zeer nauwkeurige satelliet-foto's kopen van welk gebied op aarde dan ook. Als jij en ik dat kunnen, zal het voor een willekeurige Staat (ook zonder eigen satellieten) ook geen probleem zijn.
18-02-2019, 17:31 door Anoniem
Door Bladie: Allemaal redelijk achterhaald zou ik zeggen. Iedereen kan gewoon van diverse aanbieders zeer nauwkeurige satelliet-foto's kopen van welk gebied op aarde dan ook. Als jij en ik dat kunnen, zal het voor een willekeurige Staat (ook zonder eigen satellieten) ook geen probleem zijn.
Dat zijn overwegens Amerikaanse bedrijven dus als de Amerikanen weer eens sancties instellen dan moet je toch minstens een front-bedrijfje opzetten.
18-02-2019, 19:38 door Anoniem
Door Anoniem: Streisandeffect! (oftewel: wie heeft het al op maps bekeken, en vraagt Taiwan nu om een lijstje van Google?)

Google Maps is voor burgers, criminelen en terroristen. Een vijandelijke staat heeft gewoon eigen sats, drones en lokale assets. Een storm in een glas water over het blurren van zogenaamde sensitive sites, waarvan de publicatie juist aandacht trekt! De blurred sites in Nederland zijn allang in kaart gebracht juist omdat mensen ernaar zijn gaan zoeken na de media aandacht. Het zijn wel de alternatieve media die hier vooral aandacht aan geschonken hebben dus de conservatieve gecontroleerde media in Nederland treft hier geen blaam.
19-02-2019, 11:51 door Anoniem
Vroeger kreeg je bij je vergunning voor luchtfotografie in NL een kaart met daarop aangegeven waar je NIET mocht fotograferen, wist je gelijk waar de interessante objecten lagen :-P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.