image

Britse politie leert kleuters over risico's op internet

donderdag 14 maart 2019, 12:15 door Redactie, 3 reacties

De Britse politie heeft een lesprogramma ontwikkeld wat kleuters leert om online risico's te herkennen en veilig op internet te zijn. Volgens het National Crime Agency (NCA) krijgen kinderen op een steeds jongere leeftijd met "grooming" te maken. Hierbij maakt een volwassene contact met een kind, met de intentie om dat kind te ontmoeten met het doel om seksueel misbruik te plegen of kinderpornografische afbeeldingen te produceren, aldus de politie.

Via het online lesprogramma "Jessie & Friends" wordt kinderen geleerd hoe ze zich op internet kunnen beschermen. Zo worden er veilige scenario's geschetst die kinderen leren om ongezond gedrag te identificeren. "Het doel van Jessie & Friends is om kinderen beschermend onderwijs te geven voordat ze dergelijke risico's op internet tegenkomen, waardoor kinderen minder snel slachtoffer worden en minder snel het doelwit van overtreders worden", aldus het NCA.

De video's van het lesprogramma gaan over het bekijken van online video's, het delen van foto's van kinderen en het spelen van online spelletjes. Tevens geeft het programma advies aan ouders, zoals het gesprek aangaan met kinderen, samen favoriete apps en websites bekijken, het gebruik van "ouderlijk toezicht" programma's en ervoor zorgen dat het kind niet zonder toezicht achter een apparaat zit.

Reacties (3)
14-03-2019, 17:21 door Anoniem
Kijk, zo kan het ook. Voorlichting geven over veilig internetten in Jip & Janneke-taal.

De volgende handleiding legt op een begrijpelijke manier uit hoe je jezelf beschermt tegen hackers:

Laat Je Niet Hack Maken!
https://www.laatjeniethackmaken.nl

Deze handleiding is tot stand gekomen met de hulp van zes professionele ethische hackers: Maarten van Dantzig, Rik van Duijn, Melvin Lammerts, Loran Kloeze, Sanne Maasakkers en Sijmen Ruwhof. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Laura Kölker en eindredacteur Marcel Vroegrijk heeft ervoor gezorgd dat alle zinnen goed lopen.
14-03-2019, 22:46 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Kijk, zo kan het ook. Voorlichting geven over veilig internetten in Jip & Janneke-taal.

De volgende handleiding legt op een begrijpelijke manier uit hoe je jezelf beschermt tegen hackers:

Laat Je Niet Hack Maken!
https://www.laatjeniethackmaken.nl

Hele leuke tip! Ik zit het met plezier te lezen!
16-03-2019, 13:35 door Anoniem
Door Brainpresser: Hele leuke tip! Ik zit het met plezier te lezen!

Deze is ook heel leuk.

Een komisch stripverhaal van Joyce Rice en Micah Lee. Over de grote boeven op internet die eerlijke mensen plagen, door hen tot vervelens toe te speervissen. Geschikt voor schoolgaande kinderen, die een beetje Engels kunnen lezen:

https://theintercept.com/2017/11/19/how-to-protect-yourself-against-spearphishing-a-comic-explanation/


Misschien een goed idee om hier een mooie Nederlandse vertaling van te maken? :-)

Dan leest het makkelijker voor, want de sprookjes van de gebroeders Grimm -- hoe mooi ze ook zijn -- lenen zich niet zo goed meer om de booswichten op internet te duiden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.