image

Firefox-wachtwoordmanager Lockbox beschikbaar voor Android

dinsdag 26 maart 2019, 15:27 door Redactie, 1 reacties

De Firefox-wachtwoordmanager Lockbox die Mozilla vorig jaar voor iOS lanceerde is nu ook voor Android beschikbaar. Vorige maand verscheen de desktopversie van Lockbox al. Lockbox is een wachtwoordmanager waarmee gebruikers in Firefox opgeslagen wachtwoorden op verschillende apparaten kunnen benaderen.

Om van Lockbox gebruik te kunnen maken moeten gebruikers wel eerst een Firefox Account aanmaken en ervoor kiezen dat ze hun wachtwoorden willen synchroniseren. Net als andere informatie van het Firefox Account worden ook de inloggegevens op de servers van Mozilla opgeslagen. Volgens Mozilla gebeurt dit op een veiligere manier dan veel andere cloudproviders doen. Iets wat de browserontwikkelaar via het onderstaande diagram aantoont.

Als gebruikers na het instellen vervolgens op één van hun apparaten inloggen zullen alle wachtwoorden worden gesynchroniseerd. Toegang tot de app kan met een vingerafdrukscanner of pincode worden beveiligd en in het geval van de iOS-versie ook met Face ID. Onlangs verscheen er ook een versie van Lockbox die voor de iPad is geoptimaliseerd.

Mozilla omschrijft Lockbox als een eenvoudige app die op gemakkelijke wijze toegang geeft tot de wachtwoorden die in Firefox zijn opgeslagen. Er zijn geen extra instellingen vereist. "Dit maakt Firefox Lockbox de perfecte oplossing voor mensen die hun persoonlijke informatie willen beveiligen, maar niet de tijd hebben om al hun wachtwoorden naar een wachtwoordmanager over te zetten", aldus Mozillas Nick Nguyen.

Image

Reacties (1)
03-04-2019, 14:45 door Anoniem
Ik wil geen cloud opslag van (al) mijn wachtwoorden.

Als daar wat fout gaat (wat vroeg of laat toch wel een keer zal gebeuren, vermoed ik op basis van alles dat eerder al fout is gegaan wereldwijd bij allerlei bedrijven en instanties) dan liggen ze allemaal tegelijk op straat...

Daarom voor mij dus geen wachtwoordencontainer buiten de deur. Ben geen doemdenker maar ik slaap er gewoon geruster door.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.