image

Spywareleverancier lekt tienduizenden foto's en audio-opnamen

dinsdag 26 maart 2019, 17:17 door Redactie, 3 reacties

De leverancier van commerciële spyware MobiiSpy, die zich vooral op ouders en werkgevers richt, heeft 95.000 foto's en 25.000 audio-opnamen gelekt die via de software waren gemaakt en opgenomen. De zeer gevoelige gegevens waren voor iedereen op internet toegankelijk.

Naar aanleiding van het datalek heeft de hostingprovider inmiddels besloten om de website en database van de spywareleverancier offline te halen. De database werd ontdekt door beveiligingsonderzoeker Cian Heasley, die Vice Magazine tipte. Het ging om bijna 20 gigabyte aan data, waarvan 16 gigabyte aan afbeeldingen en 3,7 gigabyte aan opnamen in mp3-formaat.

Vice Magazine is naar eigen zeggen wekenlang bezig geweest om Mobiispy te informeren, maar zonder succes. Geen van de e-mails en achtergelaten voicemails werd beantwoord. Vervolgens werden andere partijen benaderd, waaronder de hostingprovider. Die gaf MobiiSpy een deadline om in actie te komen, maar ook hierop reageerde het bedrijf niet. Daarop is de website door de provider offline gehaald.

Via MobiiSpy, dat klanten op de telefoon van hun doelwit moeten installeren, is het mogelijk om op afstand alles te zien wat er met de telefoon wordt gedaan. Zo is het mogelijk om in- en uitgaande gesprekken af te luisteren, sms-berichten te lezen, de gps-locatie te zien en gesprekken die via Facebook WhatsApp en andere chat-apps worden gevoerd "te bespioneren", aldus een uitleg van de ontwikkelaar. Ook kan de microfoon worden ingeschakeld zodat de omgeving is af te luisteren.

"MobiiSpy is de ideale keuze om je bedrijf productief te houden en je kinderen veilig", zo stelt de leverancier in een uitleg over de software. Vorige week zijn er in de Tweede Kamer nog Kamervragen over dergelijke commerciële spyware aan minister Dekker voor Rechtsbescherming gesteld.

Reacties (3)
27-03-2019, 07:08 door spatieman
zo zie je maar weer.
We dont care about security and savety (sorry typo, net wakker) ,we want your moooonnneeey !!!
27-03-2019, 19:24 door Anoniem
Het zou interessant zijn om die data te onderzoeken of er te herleiden valt wie oorspronkelijk de software heeft geïnstalleerd.
Mits dat überhaupt mogelijk is.


.
29-03-2019, 13:57 door Anoniem
Die worden voorlopig niet aangepakt. Je kunt zelf wel bedenken waarom.
Zie: https://www.scamadviser.com/is-mobiispy.com-a-fake-site.html
100 % te vertrouwen deze digitale begluurders van kinderen en bejaarden online,
want komend uit de "land of the bold en free", San Jose, California.

Software geregistreerd via een free mail-adres.Technische contact mail idem dito. (g.mail adres).
Geen feedback van elders, toch 99% positive highlights! Ra, ra, ra.
Werkt via GoDaddy, Disqus, Facebook, Google en Twitter kijken desgewenst mee.
Bent u al ingelogd? Je zal het je naasten maar aandoen?

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.