image

Mozilla: browserkeuze in Android helpt privacy gebruikers

vrijdag 19 april 2019, 10:14 door Redactie, 0 reacties

Google laat Europese Androidgebruikers voortaan kiezen welke browser en zoekmachine ze willen gebruiken, wat goed voor de privacy en security van deze gebruikers is, zo stelt Mozilla. De Firefox-ontwikkelaar heeft echter nog vragen over de implementatie van het keuzescherm.

Gisteren maakte Google bekend dat Europese Androidgebruikers, nadat ze de benodigde update hebben ontvangen, na het starten van Google Play een keuzescherm te zien krijgen. Hier kunnen ze hun gewenste browser en zoekmachine aangeven. De maatregel volgt na de miljardenboete die de internetgigant wegens oneerlijke concurrentie van de Europese Unie kreeg opgelegd.

Mozilla is blij met de mogelijkheid om de eigen producten, zoals Firefox voor Android, aan meer mensen te tonen. "Onafhankelijke browsers die de privacy en security op de eerste plaats zetten zijn fantastisch voor consumenten en een belangrijk onderdeel van het Android-ecosysteem", zegt Mozillas Alan Davidson.

Toch vraagt Mozilla zich af in hoeverre het keuzescherm mensen eenvoudig andere browsers dan Chrome laat kiezen. "De details zijn belangrijk en de ware maatstaf zal de impact op de concurrentie en uiteindelijk consumenten zijn", merkt Davidson op. Mozilla zal de impact die het keuzescherm op Firefox voor Android heeft meten en de resultaten met het publiek delen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.