image

Politie speelde belangrijke rol bij offline halen Wall Street Market

vrijdag 3 mei 2019, 12:26 door Redactie, 9 reacties

De Nederlandse politie speelde een belangrijke rol bij het uit de lucht halen van Wall Street Market, één van de grootste online marktplaatsen voor illegale goederen waar Nederlandse aanbieders meer dan 100 miljoen euro zouden hebben omgezet. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Via de marktplaats, die gisteren door de Duitse autoriteiten offline werd gehaald, werden drugs, malware en gestolen gegevens aangeboden. In het weekend van 20 april was de markt opeens niet meer goed toegankelijk. De politie ontdekte dat er een exit-scam aan de gang was. Kopers en verkopers werden buitengesloten en konden niet meer bij betalingen en tegoeden. Het geld werd in grote hoeveelheden weggesluisd uit de markt.

De Amerikaanse, Duitse en Nederlandse autoriteiten deden al sinds 2017 onderzoek naar Wall Street Market. Het onderzoek liet zien dat servers van de marktplaats in Nederland stonden. De Nederlandse politie heeft bij een hostingbedrijf kopieën gemaakt van deze servers. De hierbij verkregen data wordt nu geanalyseerd. De politie stelt dat van de meer dan 5000 aanbieders op Wall Street Market minimaal 200 Nederlands lijken te zijn.

"Samen waren deze Nederlandse online dealers verantwoordelijk voor 40.000 advertenties. De Nederlandse 'verkopers' hebben hiermee meer dan 100 miljoen euro omgezet. De verwachting is dat de aantallen en bedragen nog groeien", aldus de politie. Het is de verwachting dat er Nederlandse dealers zullen worden aangehouden. In Duitsland zijn inmiddels drie mannen opgepakt die de beheerders van de marktplaats zouden zijn. Deze konden mede met behulp van de Nederlandse politie worden geïdentificeerd.

Reacties (9)
03-05-2019, 13:23 door Anoniem
Exit scam? Als je de beheerder bent lijkt het mij normaal om geld weg te halen zodra je merkt dat de politie toegang heeft tot je infrastructuur. Dit kun je op een later moment verrekenen met je gebruikers of niet. Echter in het criminele milieu is die laatste optie wel een doodvonnis denk ik :-)
03-05-2019, 14:51 door Anoniem
Wat is dit voor joke? Kijk ze ook trots zijn de blauwe dappere helden van nl..god god schaam jullie en diep en snel. Zonder de login en ip leak van med3l1n mod van wsm was net niks opgerold. Grote jongens hoor..schouderklopje? Voor t als een hondje naar de server lopen en een image te maken. Grapjassen van topklasse die politie hier
03-05-2019, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: Exit scam? Als je de beheerder bent lijkt het mij normaal om geld weg te halen zodra je merkt dat de politie toegang heeft tot je infrastructuur. Dit kun je op een later moment verrekenen met je gebruikers of niet. Echter in het criminele milieu is die laatste optie wel een doodvonnis denk ik :-)

Inderdaad geeft dit soort acties van de politie meer schade aan de bezoekers dan het gewoon toelaten. En kom aub niet aanzetten met schade voor de gezondheid. a) degenen die het willen kopen regelen het wel via 1 van de tig andere darknets, b) ze regelen het wel op straat bij de cyankali mengers....
03-05-2019, 15:45 door Anoniem
Ik zie zo snel niet wat die "belangrijke rol" voor de dutsj plisies dan wel niet zou zijn. De grote klapper was van een doxing-axie.
03-05-2019, 18:13 door Anoniem
"De Nederlandse 'verkopers' hebben hiermee meer dan 100 miljoen euro omgezet."
Dat is ook gelijk de enige reden van deze 'actie'. Grotere misdaad dan geen belasting afdragen bestaat niet in Nederland.

"Het is de verwachting dat er Nederlandse dealers zullen worden aangehouden."
Toch lief van de politie dat ze ze ruimschoots de tijd geven om alle sporen te wissen.
03-05-2019, 18:41 door Anoniem
Wat een zieke geesten die hier z.g.n. deskundigheid uitstralen.
Is Nederland al zo ziek?
03-05-2019, 18:44 door Anoniem
Het is m.i. goed dat politiediensten op deze manier zoveel mogelijk al die illegale shit frustreren
04-05-2019, 00:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zie zo snel niet wat die "belangrijke rol" voor de dutsj plisies dan wel niet zou zijn. De grote klapper was van een doxing-axie.

Ik weet zeker dat andere Nederlandse instanties en private speurders vooraan lopen in het in kaart brengen van de criminele zaken op het dark web en de gigantische rotzooi op 4chan, 8chan en aanverwanten die al hebben aangezet tot 2 terreurdaden. Het valt niet te ontkennen dat hier een web van spionnen achter zit die bijdragen aan de manipulatie van personen en groepen.

Het bevreemd mij dat sommige van deze sites op servers van het VS leger draaien en niet worden geblokkeerd. Het is tijd. De focus kan dan verschuiven van de fringe naar de gewone alternatieve media zoals Twitter en Facebook welke beter zijn te controleren en handhaven.
06-05-2019, 17:26 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is dit voor joke? Kijk ze ook trots zijn de blauwe dappere helden van nl..god god schaam jullie en diep en snel. Zonder de login en ip leak van med3l1n mod van wsm was net niks opgerold. Grote jongens hoor..schouderklopje? Voor t als een hondje naar de server lopen en een image te maken. Grapjassen van topklasse die politie hier


Gij kortzichtige...., dus volgens jou redenering geldt dan ook:

"Als een diender langs jouw huis loopt waar op dat moment wordt ingebroken dan moet hij gewoon doorlopen want er is geen kunst aan om dan meteen de dader in z'n kraag te vatten. Gewoon laten gebeuren, wachten op jouw aangifte en dan beginnen met opsporen. Da's toch veul mooier werk jonguh!"

Ik bedoel maar.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.