image

Canadees bedrijf achter LeakedSource.com bekent schuld

maandag 20 mei 2019, 12:10 door Redactie, 0 reacties

Het Canadese bedrijf achter de website LeakedSource.com, waar informatie van zo'n 3 miljard gecompromitteerde accounts tegen kleine bedragen gekocht konden worden, heeft bekend schuldig te zijn aan het handelen in identiteitsinformatie en het bezti van goederen die via een misdrijf zijn verkregen.

Dat heeft de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) via een persbericht bekendgemaakt. De website ging in januari 2017 offline. Een jaar later wisten de Canadese autoriteiten de vermeende beheerder met hulp van de Nederlandse politie op te pakken. Volgens de RCMP verdiende het bedrijf achter LeakedSource.com zo'n 247.000 Canadese dollars (165.000 euro) met de verkoop van de gegevens die vaak van gecompromitteerde websites afkomstig waren.

In het persbericht dankt de Canadese politie de Nederlandse autoriteiten voor hun bijdrage. "Deze zaak laat het belang van internationale samenwerking zien, die cruciaal is voor het oplossen van misdrijven die steeds vaker transnationaal zijn. De hulp van de Nederlandse politie en FBI was essentieel voor het onderzoek."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.