De metro van Londen gaat reizigers via wifi-tracking volgen, zodat het beter kan zien hoe mensen zich bewegen, zo heeft het bedrijf via de eigen website bekendgemaakt. Met de informatie wil Transport for London (TfL) reizigers meer gerichte informatie geven om verstoppingen en vertragingen te voorkomen.
Volgens TfL wordt individuele klantdata niet gedeeld en zullen reizigers niet via de verzamelde data persoonlijk te identificeren zijn. Bij het plan heeft de Londense metro samengewerkt met de Britse privacytoezichthouder ICO. De uitrol van wifi-tracking volgt op een test in 2016. Gedurende vier weken werden op 54 metrostations de mac-adressen van voorbijgangers verzameld en gedepersonaliseerd. In totaal werden gegevens van 5,6 miljoen smartphones verzameld die zo'n 42 miljoen ritten maakten.
Vanaf 8 juli dit jaar zullen op 260 metrostations de mac-adressen worden verzameld, waarbij er een 'one-way' pseudonimiseringsproces wordt toegepast om reizigers niet kunnen identificeren. Het gaat hierbij alleen om reizigers die verbinding met het gratis wifi-netwerk van de Londense metro maken. De informatie die dit oplevert zal worden gedeeld via de website van TfL, zodat reizigers beter hun reis kunnen plannen. Ook zal de data via de gratis open-data programmeerinterface beschikbaar worden gemaakt, zodat app-ontwikkelaars, academici en bedrijven de gegevens voor hun producten en diensten kunnen gebruiken.
Reizigers die niet willen dat ze via wifi-tracking worden gevolgd moeten wifi op hun smartphone uitschakelen, zo laat TfL in het persbericht weten. Op een pagina met aanvullende uitleg wordt vermeld dat gebruikers ook de airplane-mode kunnen inschakelen of geen gebruik van het gratis wifi-netwerk kunnen maken. Hoewel smartphones waar wifi staat ingeschakeld een mac-adres uitzenden, gebruikt TfL alleen de mac-adressen van smartphones die verbinding met het gratis wifi-netwerk op de metrostations maken.
Tevens zullen op alle metrostations waar wifi-tracking plaatsvindt waarschuwingsborden worden geplaatst, net zoals bij videosurveillance het geval is. Op deze borden staat ook vermeld wat reizigers voor een opt-out moeten doen.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als hostingbedrijf krijgen wij steeds vaker klachten dat een website van een klant ten onrechte persoonsgegevens publiceert of ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.