image

Sprint waarschuwt klanten voor datalek via Samsung-website

dinsdag 16 juli 2019, 15:08 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse telecomprovider Sprint heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat hun gegevens via een website van Samsung zouden zijn opgevraagd. Volgens een brief die getroffen klanten kregen hebben aanvallers met inloggegevens van Sprint-klanten ingelogd op Samsung.com.

De brief spreekt verder over de "add a line" website van Samsung. Via add a line kunnen telecomklanten een telefoonnummer aan hun bestaande telefoonabonnement toevoegen. Samsung.com lijkt dergelijke opties niet te bieden. Via de website van Sprint is het voor klanten wel mogelijk om dit te doen. Mogelijk doelt Sprint op eigen Samsung-pagina die het via Sprint.com aanbiedt.

Bij de aanval zouden de aanvallers mogelijk toegang hebben gekregen tot telefoonnummers, het soort toestel, apparaat-ID, abonnementskosten, abonnee-ID, accountnummer, aanmaakdatum van het account, wanneer gebruikers in aanmerking voor een upgrade komen, naam, factuuradres en aanvullende diensten. Sprint stelt dat het maatregelen heeft genomen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en heeft op dit moment geen frauduleuze activiteiten met getroffen accounts waargenomen.

Tevens meldt Sprint dat het getroffen accounts eind juni opnieuw heeft beveiligd. Gebruikers ontvingen hierover een bericht op hun telefoon dat hun account-pincode mogelijk was gecompromitteerd en om het account te beschermen de pincode was gereset. Verdere details over het incident en hoeveel klanten zijn getroffen worden in de brief niet gegeven (pdf).

Image

Reacties (2)
16-07-2019, 15:20 door [Account Verwijderd]
Als je niets meer eet en drinkt, niet rookt, nergens inlogt, en niemand bezoekt, zou je safe moeten zitten...

Dat is zo ongeveer wat ik er ondertussen van denk, onder de streep.

@redactie: zodra dat gaat gebeuren, doek deze site maar op. ;)
16-07-2019, 15:27 door [Account Verwijderd]
Door Rexodus: Als je niets meer eet en drinkt, niet rookt, nergens inlogt, en niemand bezoekt, zou je safe moeten zitten...

Dat is zo ongeveer wat ik er ondertussen van denk, onder de streep.

@redactie: zodra dat gaat gebeuren, doek deze site maar op. ;)

En zelfs dan moet je nog over je schouder kijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.