image

Google verwijdert opnieuw adware-apps uit Play Store

maandag 22 juli 2019, 13:08 door Redactie, 0 reacties

Google heeft opnieuw Android-apps uit de Play Store verwijderd die adware bleken te bevatten. De apps, die bij elkaar meer dan 30.000 keer waren gedownload, lieten elk kwartier fullscreen advertenties zien. Om niet meteen op te vallen werd hier 24 uur mee gewacht.

Ook wijzigden de apps hun naam en launcher-icoon in dat van Google Play, om het zo lastiger voor gebruikers te maken om de app te identificeren en verwijderen. In het geval het toestel een internetverbinding heeft verbergt de app het eigen icoon en laat na vijf seconden een "Uninstall finished." of "This app is incompatible with your device!" melding zien. Op hetzelfde moment wordt de Google Play Store geopend en een al geïnstalleerde app getoond, zoals Google Maps.

"Dit wordt gedaan om het slachtoffer te verwarren", zegt onderzoeker Liviu Arsene van antivirusbedrijf Bitdefender. Google heeft de apps inmiddels uit de Play Store verwijderd. De afgelopen weken zijn er veelvuldig adware-apps in de Play Store ontdekt die miljoenen keren waren ontdekt. Wired kwam gisteren nog met een artikel dat adware de malware is waar gebruikers zich met name zorgen over moeten maken, aangezien ze de grootste kans lopen hier in aanraking mee te komen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.