image

Voorwaardelijk cel voor verkoop 13.000 gestolen PayPal-accounts

maandag 19 augustus 2019, 09:02 door Redactie, 5 reacties

Een Rotterdamse man is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een taakstraf van 180 uur wegens de verkoop van meer dan 13.000 gestolen PayPal-accounts. De verdachte kocht via de website "Blackpass" de inloggegevens van gecompromitteerde PayPal-accounts en verkocht die accounts vervolgens door op verschillende online marktplaatsen.

Het politieonderzoek heeft niet aangetoond hoeveel schade er door het handelen van de verdacht is veroorzaakt, maar volgens de rechter is het aannemelijk dat de gecompromitteerde PayPal-accounts zijn misbruikt om aankopen te doen waardoor eigenaren, verkopers en PayPal gedupeerd zijn. De verdachte verklaarde dat hij uit verveling en onder de invloed van alcohol handelde. "Ook de lage pakkans en de relatieve anonimiteit op het darkweb hebben meegespeeld", zo laat de rechter weten.

Bij het opleggen van de straf hield de rechter rekening met het feit dat de verdachte nu een baan heeft en dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf hem zijn baan zou kosten. Verder woog de rechter ook mee dat de verdachte na zijn aanhouding volledige openheid van zaken heeft gegeven, zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en spijt heeft betuigd. De man werd vorig jaar mei door de politie aangehouden.

Reacties (5)
19-08-2019, 09:36 door Anoniem
Dus iedereen die een baan heeft volledige openheid van zaken geeft en zijn verantwoordelijkheid neemt en spijt betuigd kan inkopen doen mbv Darkweb en wat compromised paypal accounts.

Nieuwe manier om je huis in te richten en een elektrische fiets en auto te kopen.


Bedankt voor de tip.


maar volgens de rechter is het aannemelijk dat de gecompromitteerde PayPal-accounts zijn misbruikt om aankopen te doen waardoor eigenaren, verkopers en PayPal gedupeerd zijn

en
volledige openheid van zaken heeft gegeven

wat klopt hier niet...
19-08-2019, 09:57 door Anoniem
Had dronken op het darkweb zeker zijn echte naam als gebruikersnaam opgegeven. En poef.... weg anonimiteit. Of accepteerde hij betalingen met paypal? Dat zou ook wel hilarisch zijn.
19-08-2019, 14:04 door Anoniem
Door Anoniem: Had dronken op het darkweb zeker zijn echte naam als gebruikersnaam opgegeven. En poef.... weg anonimiteit. Of accepteerde hij betalingen met paypal? Dat zou ook wel hilarisch zijn.

Als dat waar is zijn de mensen die het betaald hebben via paypal ook de sjaak :P
22-08-2019, 18:13 door waaromdan
13.000 mensen + verkopers zijn beroofd. En met incasso's achterna gezeten. Laten we zeggen 100 euro per rekening. Dat is 1 miljoen en 130.000 euro + incassobureaukosten + verkopersschade. (Niet meegerekend: Toekomstige schade door handel in persoons- en adresgegevens die in de accounts zijn opgeslagen)

...''taakstrafje''.
22-08-2019, 22:30 door Anoniem
Door waaromdan: 13.000 mensen + verkopers zijn beroofd. En met incasso's achterna gezeten. Laten we zeggen 100 euro per rekening. Dat is 1 miljoen en 130.000 euro + incassobureaukosten + verkopersschade. (Niet meegerekend: Toekomstige schade door handel in persoons- en adresgegevens die in de accounts zijn opgeslagen)

...''taakstrafje''.
Wat een aannames, alleen maar om jouw antwoord lekker smeuïg te maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.