image

Mozilla test proxy-dienst voor Firefox in Verenigde Staten

dinsdag 10 september 2019, 15:39 door Redactie, 3 reacties

Mozilla gaat Firefox-gebruikers een proxy-dienst aanbieden en in de Verenigde Staten is die al te testen. Firefox Private Network is een extensie voor de browser en biedt gebruikers een versleutelde verbinding naar het internet, bijvoorbeeld als ze van een openbaar wifi-netwerk gebruikmaken.

De proxy-dienst voorkomt dat het browsegedrag of persoonlijke gegevens via het wifi-netwerk kunnen lekken. Doordat het oorspronkelijke ip-adres van de gebruiker is verborgen, zou dit het ook lastiger moeten maken om de gebruiker op het web te volgen, aldus Mozilla. De servers waar Firefox Private Network gebruik van maakt worden verzorgd door internetbedrijf Cloudflare.

Op dit moment kunnen Amerikaanse Firefox-gebruikers die over een Firefox-account beschikken gratis van de proxy-dienst gebruikmaken. De specifieke vermelding dat de proxy-dienst gratis tijdens de testfase is te gebruiken suggereert dat Mozilla hier later geld voor in rekening wil brengen. Vorig jaar besloot Mozilla al om de vpn-dienst van ProtonVPN aan gebruikers aan te bieden, die hier maandelijks voor betalen. Mozilla heeft echter plannen om meer abonnementsdiensten te onderzoeken, aldus vertrekkend Mozilla-ceo Chris Beard in juni van dit jaar.

Reacties (3)
10-09-2019, 21:35 door Anoniem
Van de week nog de extensie Windscribe zitten testen in Firefox (PC). Voor een gratis* VPN werkt dit verbluffend goed.
Prima om mee te surfen (extra browser, sinds Firefox netjes de database per browser scheidt kan het, of gebruik Waterfox) wanneer je bijvoorbeeld iets wil kopen/boeken, om te voorkomen dat ze trucjes uithalen/profiel van je maken. Later koop je het eventueel onder je eigen IP-adres of natuurlijk offline.

*voor jouw mailadres krijg je 8 GB extra per maand aan data.
11-09-2019, 09:50 door Anoniem
protonmail nou neen dank je kom ik weer die rootsertificaaten tegen van QouVadis/darkmatter.
puur spyware een slechte zaak firefox nou dan maar weer naar een ander browser.en zo blijf ja aan de gang je word er zo moe van om de boel veilig te houden. een wel een veilide browser maar zaken doen met QouVadis slechte zaak maar ja wie ben ik.
11-09-2019, 15:37 door Anoniem
Door Anoniem: protonmail nou neen dank je kom ik weer die rootsertificaaten tegen van QouVadis/darkmatter.
puur spyware een slechte zaak firefox nou dan maar weer naar een ander browser.en zo blijf ja aan de gang je word er zo moe van om de boel veilig te houden. een wel een veilide browser maar zaken doen met QouVadis slechte zaak maar ja wie ben ik.
Dat is een vals gerucht.
Lees zorgvuldig dit: https://protonmail.com/blog/dark-matter-quo-vadis/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.