image

Malware ontregelt dienstverlening Amerikaanse stad Union City

dinsdag 24 september 2019, 12:00 door Redactie, 0 reacties

Afgelopen zaterdag werden allerlei systemen van de Amerikaanse stad Union City getroffen door malware en drie dagen later zijn alle online diensten van de 75.000 inwoners tellende stad nog steeds offline. Om wat voor soort malware het precies gaat kan het stadsbestuur nog niet zeggen.

Verdere details over de uitbraak worden niet gegeven, omdat dit het onderzoek in gevaar zou kunnen brengen, zo staat in een verklaring op de stadssite. Wel is duidelijk dat de infectie grote gevolgen heeft. Zo zijn alle systemen voor het uitgeven van vergunningen en licenties offline, alsmede de e-mailserver waardoor er niet op e-mails kan worden gereageerd. Burgers krijgen dan ook het advies om via de telefoon met stadsmedewerkers te communiceren.

Ook financiële en betaalsystemen zijn niet beschikbaar. Verschillende overheidsdiensten zouden inmiddels oplossingen hebben gevonden om burgers zonder het gebruik van technologie en datasystemen te helpen. Wanneer de systemen weer zijn hersteld is op dit moment nog onbekend.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.